Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bloed uit mijn neus na het snuiten, ligt dat aan mijn keelamandelen?

Ik heb al jaren last van mijn amandelen, er zit altijd bloed op en ze zijn opgezwollen. En een paar keer per jaar dan heb ik er echt last van, nu heb ik ook de behoeft om mijn neus te snuiten, dat deed ik dus net, en toen kwam er snot uit met bloed en stukjes vlees, en het deed echt pijn toen het eruit kwam. Ik heb nog nooit in mijn leven een bloedneus gehad dus het ligt niet aan dat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste mensen die bloed meekrijgen hebben last van een dun bloedvaatje ergens in hun neus en door de druk die ze erop zetten met snuiten gaat het kapot en komt er wat bloed uit. Het is een onsmakelijk verhaal zo op de vroege ochtend maar dat dan voel je echt dat de troep niet van ver komt. Als jij het gevoel had dat je iets snoot wat van heel diep kwam is de kans groot dat het inderdaad je amandelen zijn. In principe is er van alles met elkaar verbonden via kanalen, als je een holteontsteking hebt snuit je ook viezigheid uit je holtes weg door je neus. Stukjes vlees kan ik me niet voorstellen maar er kan wel veel oud bloed meekomen. Ik zou zelf even naar de dokter gaan maar spoelen met fysiologisch zout (kun je ook zelf maken) kan nooit kwaad (je neus spoelen dus), dan was je in ieder geval de restjes weg.

Als ik jou was zou ik eens aan de huisarts en doorverwijzing vragen naar het ziekenhuis voor het verwijderen van je tonsillen(keelamandelen) Dat er altijd bloed op zit is al een zeer slecht teken. Ik denk daarom inderdaad dat daar het bloed vandaan komt als je snuit. Je kunt heel goed zonder keelamandelen dus geen zorgen. Het is een dagopname en je krijgt ijsjes als pijnstillers:D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100