Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is dit voor puist, en wat kan ik eraan doen? (inclusief foto)

Ik heb sinds 2 dagen een puist op de zeikant van mij kuitspier. het prikt heel erg als ik er tegen aan zit, een soort van branderig gevoel. ik heb het paar keer proberen te laten knappen, maar hoe hard ik ook knijp, het wil maar niet kapot. en bij het knijpen doet het echt ongelovelijk veel pijn, een erg prikkelig/branderig gevoel. de foto heb ik toegevoegd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wat het is ? het is een ontstoken puist. je kan het zelf te lijf gaan (zie vorig antwoord; lucifer, ontsmetten, doorprikken), dat heb ik zelf ook een keer gedaan en ontzettend op mijn donder gekregen van de huisarts, omdat je te veel risico neemt met besmetting enz. antwoord wat het precies voor puist is, dat kan de huisarts het beste vertellen en ook het 'doorprikken' met professioneel ontsmetten kun je beter aan de dokter over laten i.v.m. goed schoonmaken en mogelijke andere onderhuidse ontstekingen. Toegevoegd na 2 minuten: ...lucifer, ontsmetten, doorprikken... moet zijn : ...naald, ontsmetten, doorprikken.

Ik weet niet wat voor puist dit is, maar je kunt hem wel sneller laten rijpen door en een warme douche op te zetten of er een tijdje met een warme kruik erop te leggen. sterkte

Lastig maar het ziet eruit als een gewoon puistje. Wat kan helpen: een naald steriliseren in de gasvlam van je gasfornuis (als je dat hebt anders prutsen met een lucifer) en doorprikken. Dan is als het goed is de druk eraf en de pijn weg. Er is altijd een (kleine) kans op een ontsteking maar als je er hard op drukt duw je de troep naar binnen en is die kans nog groter Toegevoegd na 3 uur: Naald aub beetje af laten koelen, het verhitten was alleen bedoeld voor het steriliseren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100