Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pusbultjes bij schaamgebied komen steeds terug. Wat kan ik hiertegen doen?

Hallo,

Rondom mijn schaamstreek, ter hoogte van mijn lies heb ik last van kleine pusbultjes. Ik ben naar de huisarts geweest, maar hij wilde mijn schaamstreek bekijken. Dit wilde ik echt niet, dus heb dit ook niet gedaan. Vooral voor mijn menstruatie heb ik hier veel last van. Wanneer ik zachtjes op een bultje druk, komt er een lading pus en vocht uit. Ik ben aan het herstellen van een langdurige ziekte. Mijn weerstand is dus niet hoog, en ik mag voorlopig geen antibiotica zei de huisarts. Mijn schaamstreek scheer ik redelijk vaak. Wanneer ik dit een poosje niet doe, blijf ik toch last hebben. Heeft iemand hier ervaring mee, of weet u wat dit zou kunnen zijn? Ik heb mijn ex al op de hoogte gesteld, je weet tenslotte maar nooit...

Alvast bedankt voor de reacties!
Met vriendelijke groet,
Anna Bergen

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi Anna, Ik denk dat dit simpelweg ingegroeide haarzakjes zijn. Je zou kunnen beginnen met de haargroei mee te scheren i.p.v. er tegenin (Ik weet het, dat gaat sneller en beter). Daarnaast zou je eventueel huidvriendelijke scheergel of scheerschuim erbij gebruiken. Wat misschien ook nog een mogelijkheid is het gebruik van een scrubgel. Dit verwijderd dode huidcellen waardoor de haarzakjes minder snel verstopt zullen raken. Hopelijk heb je er wat aan!

Met tea tree olie zuiver je de huid. Na het scheren en douchen eerst afdrogen en dan aanbrengen met natte handen en laten drogen. Niet te vaak scheren want dat irriteert de huid.

De een heeft er meer aanleg voor dan een ander. Het waarschijnlijk inderdaad ingegroeiede haartjes. Ik scheer me nu juist dagelijks. De huid lijkt eraan te gaan wennen.. Het hoeft niet al te secuur en zeker niet hard drukken met het mesje. Daarna met olie naar keuze inwrijven. Ik ben weliswaar geen arts maar je kunt er rustig van uit gaan dat het géén SOA is. Sterkte...en een poos doorzetten. Het heeft mij tenminste enorm geholpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100