Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan ik doen tegen ingroeiende teennagel?

Ik heb denk ik last van ingroeiende teennagel, maar weet niet wat ik hier tegen kan doen. Zijn hier speciale zalfjes voor of moet ik hiervoor echt naar een pedicure?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

WAT ZIJN DE BEHANDELINGSMOGELIJKHEDEN? Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden, afhankelijk van de ernst van ingroeiing van de nagelrand. - Wanneer de nagelrand een beetje ingroeit of dreigt in te groeien en irritatie veroorzaakt, kan vaak volstaan worden met eenvoudige maatregelen. De nagelrand kan wat worden opgehoogd door een wattenbolletje onder de nagel te schuiven en/of de huid regelmatig naar beneden te masseren. - Wanneer de mate van ingroei erger is en aanleiding geeft tot pijn, een ontsteking veroorzaakt met of zonder verdikking van de huid en wild vlees (hypergranulatie), dan is een versmalling van de nagelrand vaak aangewezen. Zo'n versmalling kan geschieden door de nagelrand weg te knippen. Later groeit de nagel dan weer terug. Als de ontsteking tot rust is gekomen, kan geprobeerd worden met bovengenoemde eenvoudige maatregelen een hernieuwde ingroei te voorkomen. - Ook kan de nagel blijvend versmald worden door niet alleen de nagelrand weg te knippen, maar ook de wortel van de nagel te versmallen. Dat stukje wortel van de nagel kan weg worden gesneden of gekrabd, of door middel van een etsende vloeistof (fenol) worden vernietigd. - Soms kan, afhankelijk van de bevindingen van de arts, het nodig zijn de hele of halve nagel te verwijderden. Deze operaties aan de teennagel worden poliklinisch uitgevoerd onder plaatselijke verdoving door middel van een tweetal verdovingsprikken aan de teenbasis. Uw arts zal met u overleggen welke behandeling in uw situatie het beste lijkt. http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/ingegroeideteennagel.htm Toegevoegd na 1 minuut: Maar je kunt het inderdaad ook laten beoordelen door een pedicure: http://www.gezondheidsnet.nl/mooie-en-gezonde-voeten/artikelen/21/nooit-meer-ingegroeide-nagels

ik raad je aan toch naar de pedicure te gaan. ze kan je teennagel wat bijknippen aan de rand, en vervolgens een beugeltje plaatsen. dit beugeltje trekt de zijkanten van de nagel wat omhoog, en verlicht zo de druk. ik betaal 45 euro voor beide nagels, en heb vervolgens geen last tot het beugeltje van de nagel is afgegroeid. dit duurt ruim een half jaar. in sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed, raadpleeg je polis.

Afspraak maken bij een podoloog ik heb daar heel veel baad bij gehad

Je kunt hier ook mee naar de huisarts als hij/zij er niks aan kan doen word je zeer waarschijnlijk doorverwezen. Dit wordt in de meeste gevallen vergoed afhankelijk van hoe je verzekerd bent uiteraard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100