Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat mensen die aan de drank verslaafd zijn altijd zo zweten als ze lichamelijke inspannigen moeten verrichten ?

Toegevoegd na 37 seconden:
inspannigen=inspanningen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De oorzaak van zweten: Waarom de een meer zweet dan de ander is niet altijd duidelijk. Verschillende oorzaken zijn: aanleg, grote lichamelijke inspanning, stress, angst, slechte conditie, koorts (bijvoorbeeld bij griep), een overactieve schildklier, een lage bloedsuikerspiegel, de menopauze of een afwijking van de zenuwen die bij de zweetregulatie betrokken zijn. Net zoals veel mensen dacht ik dat iemand met een slechte conditie veel eerder en veel meer ging zweten. Dat blijkt niet het geval te zijn. Het ligt aan eigen werking van je zweetklieren en metabolisme. Maar iemand met een slechte conditie moet zich wel al heel hard inspannen voor iets waar iemand met een goede conditie weinig moeite voor hoeft te doen. Een trap oplopen bijvoorbeeld. Dus valt het veel meer op, dat zweten. Want als je echt verslaafd bent aan drank, dan heb je over het algemeen een slechte conditie.

Dat komt niet alleen voor bij drankverslaafden; ik ken zat mensen die niet verslaafd zijn, en die volop zweten als ze zich inspannen. Het is gewoon de manier waarop je lichaam probeert overtollige warmte kwijt te raken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100