Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is een bloeddruk van 102 om 62 gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is laag, de 'standaardbloeddruk' voor iemand van gemiddelde leeftijd en gezondheidstoestand is 120/80. Een _te_ lage bloeddruk kan soms lastig zijn (duizelen als je opstaat en dergelijke), maar heeft geen schadelijke gevolgen.

Lekker laag. Houden zo. Met zo'n lage bloeddruk zou je misschien eerder flauwvallen, maar als je daar geen last van hebt zou ik er geen aandacht aan besteden. Beter laag dan te hoog.

Valt wel mee hoor,als jij je verder goed voelt is er niets aan de hand.Als je niet lekker ben dan is het een ander verhaal,dan moet je even naar je h.a,maar laag is bijna nooit erg.

Niets over te zeggen, een bloeddruk meting is een moment opname, wanneer is de meting gedaan, is het liggend gedaan, hoe oud is iemand. Kortom uit 1 meting, tenzij deze extreem afwijkend is, is niets vast te stellen. Denk maar aan iemand die op de intensive care ligt, daarbij wordt de bloedruk constant in de gaten gehouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100