Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb deze week wondjes op mijn knokkels en handen gekregen, hoe kan dit komen?

Ik heb dus deze week steeds wondjes gekregen op mijn hand en vooral op mijn knokkels van beide handen. Iemand zei dat het door de kou kon komen, kan dat? Weet iemand andere mogelijke oorzaken? Het komt ieder geval niet door het vuurwerk :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt op een allergische reactie. Met koude heeft dit niets te maken, het is niet koud! Sommige allergische reacties op je handen zien er uit als kleine witte bultjes die kunnen overgaan in blaasjes met vocht, als die stuk springen, heb je kleine wondjes. Bijna altijd heeft het te maken met wat je hebt gegeten.

Ziet er me inderdaad uit als kloven door kou. Je huid is waarschijnlijk droog geworden door bv door de wind of koude te fietsen of dergelijke, een tijdje insmeren met hand of andere vochtinbrengende creme en het zal wel beteren. fijne feestdag nog :)

Door de weersinvloeden zijn jou handen gevoelig geworden . En dit kun je nu verhelpen door naar de drogist te gaan en een potje uierzalf te kopen . Elke dag je handen ermee insmeren en het gaat weer over .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100