Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom zeggen mensen dat je bij een bloedneus, achterover moet zitten?

Terwijl dit juist niet moet

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze niet weten, dat dat juist fout is.

om geen vlekken te maken ? :D

Vroeger, zo'n jaar of 40 geleden, moest je juist achterover met je hoofd. Dat is bij veel mensen nog blijven hangen

omdat dat verteld is door hun ouders en nooit hebben uitgezocht of dit klopt.

Als je dit vraagt aan veel mensen zeggen ze allemaal achterover zitten. Dat was vroeger heel normaal,je leerde het zelfs op ehbo. maar de laatste(denk 10 jaar) tijd is dat helemaal veranderd,zo als zo veel dingen,vroeger als je een maagzweer had, was het veelal spanning, en nu is het een bacterie.

Mensen die dat advieseren hebben het echt fout!!!Het NHG advies is tegenwoordig om jij een beetje voorover te gaan zitten in schrijvershouding.Als je achter over gaat zitten loopt het bloed in je keelholte en slik je het je het automatisch ook door ,waardoor de kans op misselijk worden en braken toe neemt. Het beste is om eerst 1 of 2 keer je neus flink te snuiten,dan onder het neusbeen je neus dicht knijpen en dus licht voorover gaan zitten.

Inderdaad ouderwets. Zelfde als dat ze nu aan het bekijken zijn mensen juist GEEN hartmassage te geven bij hartstilstand... Je lichaam schakeld zichzelf nl. uit als er zoiets gebeurt en hartmassage zou dit tegen gaan.... We krijgen voortdurend nieuwe inzichten. Gewoon de laatste aanhouden, geeft over het algemeen beste resultaat ;) Toegevoegd na 2 minuten: Trouwens nog niet officieel hoor dat van die hartmassage... Het is dan trouwens de bedoeling dat het hart pas weer op gang gebracht wordt in een gecontroleerde omgeving (ziekenhuis/ambulance)

Ben al een dagje ouder (leeftijdsgroep MAX kijkers) en weet niet beter of men moet het hoofd ligt voorover buigen in dien men een neusbloeding heeft (had als kind vaak bloedneuzen). Het misverstand van het achterover houden van het hoofd bij een neusbloeding komt van het feit dat men bij een bloeding het getroffen lichaamsdeel hoog moet houden om zo de druk op de bloedvaten te verlagen, echter de neus zit al boven het hart en hoeft daarom niet hoog gehouden te worden.

Volgens mij zeggen ze dit omdat ze niet beter weten. Ik kan me echt niet voorstellen dat iemand expres een fout advies hierover zou geven. Het zal dus zeker niet zijn om iemand te pesten.

Dat is niet waar! bij een bloedneus moet je voorover zitten en je neus dichtknijpen net boven de neus vleugels (dat heet de schrijvershouding)tien min lang, dan stolt het bloed in de neus en stroomt het niet meer. anders stroomt het bloed je keel in en wordt je ziek. TEEHEE

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100