Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn moeder heeft sinds een paar dagen last van haar rug, het zat eerst in de onderrug maar is nu naar de linker onderrug en bovenbeen getrokken?

Wat kan ze hebben, en wat kan ze eraan doen voorlopig? Maandag gaat ze pas bellen omdat ze zo eigenwijs is om te zeggen dat er nu niemand is bij de huisarts, en deze alleen voor spoedhulp te bereiken zijn. (Ze is 54 jaar)

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat het is kan ik zo niet zeggen, ben geen arts, maar wat meestal helpt is ontspanning van de spieren. Geneesmiddelen met spierontspanners zijn niet verkrijgbaar zonder recept. Daarvoor zal ze echt de huisartsenpost moeten bellen en vaak is langskomen niet eens nodig en zal men een receptje geven voor in ieder geval het weekend. Wat je nog kan doen is, een lekker warm bad of warme douche nemen of Spiroflor halen bij de drogist, dit is zalf die de spieren warm maakt en de pijn kan verlichten. beterschap voor je (eigenwijze) moeder.

In iedergeval nu even tot Maandag een pilletje voor de pijn. Ze moet het lekker warm houden, als de pijn verschiet zijn het meestal spieren, een lekkere warme kruik er tegenaan,en tot Maandag zien te overleven. Het beste met je eigenwijze moeder.

Dit lijken mij de symptomen van een hernia of ischias. Vooralsnog niet spoedeisend maar wel hinderlijk en pijnlijk. Maandag even een arts consulteren om uitsluitsel te geven en eventueel fysio voor te laten schrijven. En het weekend proberen uit te zingen met paracetamol en rust.

Het zou een begin van ischias kunnen zijn, dat is een zenuwontsteking van een grote zenuw die vanuit de heup, richting de voet loopt. Ischias is altijd maar aan een kant.

Lage rugpijn is een mix aan mogelijke symptomen waarin pijn in de rug (vaak, maar niet altijd) op de voorgrond staat. Deze pijn straalt uit in de heup, het been en zelfs in de voet. Oorzaken kunnen zijn: Spit (lumbago), hernia of ischias. De diagnose zal doorgaans gesteld worden door de huisarts en/of de fysiotherapeut gesteld worden. Je moeder kan best in beweging blijven (indien mogelijk). Pijnstillers nemen en zich vooral niet forceren. Bijvoorbeeld niet voorover bukken, beter liggen dan zitten en geen gewichten tillen. De arts zal meer raadgevingen geven en eventueel een behandeling starten.

Bronnen:
http://www.fysiotherapie-amsterdam.nl/Rugk...

Ik herken het: vanuit mijn linker bil naar mijn linker been (voelt soms alsof er een electrisch stroompje door mijn been loopt). Bij mij: overbelasting door mijn werk (veel sjouwen en tillen): remedie: rust, huisarts, fysiotherapie, mensendieck.

Bronnen:
Eigen ervaring

Als het is erg pij in de linker onderrug dat zou symptoom van linker kidney' problemen , mischien je moeder drinkt geen genoeg water en dat kan pijn veroorzaken of mischien er is een kleine steen in je moeder linker kidney.consulteer je huidarts. Bererschap met je moeder

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100