Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waar komt die constante spierpijn vandaan?

Sinds mijn ongeval vier jaar terug heb ik bij momenten overal pijn. De pijn verergert niet zozeer bij het bewegen, wel als ik op mijn spieren druk. Tegelijk voel ik een rare soort tinteling in mijn onderste halswervel (die wervel die zo wat uitsteekt bij iedereen, soms ook "levensknobbel" genoemd).
Het is niet altijd, soms wordt het erger, soms voel ik bijna niets. Warmte doet goed, koude maakt het erger. Vandaag was het bv. heel erg omdat ik de hele tijd buiten gewerkt heb. Op een bepaald moment moest ik iets omhoog houden en kon dit niet volhouden door de pijn in mijn vingers.
Vaak heb ik ook een stijfheid, of kan ik bijna niet gaan 's ochtends omdat mijn voeten zo'n pijn doen. In de loop van de dag, als ik meer beweeg, betert dit wel. Soms krijg ik ook krampen, bv. mijn teen die tijdens de yoga plots in een kramp gaat, of mijn hand die bij het schrijven plots verkrampt.
Mijn dokter zegt dat dit gewoon ook met ouder worden te maken heeft, maar dat lijkt me gek. Hij verwees mij naar de kine, dat doet wel deugd op het moment zelf maar genezen doet de behandeling me niet eerlijk gezegd
Iemand een tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

google eens op fibromyalgie, ben geen dokter maar heb het zelf en het lijkt er veel op. sterkte

Het lijkt toch op een beknelling van een zenuw. Natuurlijk kan spierpijn ook te maken hebben met ouder worden, kijk maar naar die oudjes die s,morgens bijna niet uit bed kunnen komen. Ik denk als je,je nek goed warm houd dat je al een stukje verder bent. Ik zelf heeft veel baat bij zo,n pittezak, die warm je in de magnetron(zijn te koop bij gezondheids winkels) en die leg je s,avonds lekker in je nek. Zou eens aan mijn dokter vragen of je magnesium mag slikken, dat wil voor spierpijn nog wel eens helpen. En verder misschien elke avond een lekker warm bad of douche,je moet even uitproberen waar je e.v.t. baat bij heb. Sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100