Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat moet ik nu deon?

ik heb sins 2 maanden heel veel dorst en die dingen ik heb dan ook al laten bloed prikken om dat ik alle effecten van diabetes heb maar uit de uit slag komt van niet! wat moet ik nu doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst opletten of je wel 2 liter drinkt per dag. Normaal is 1,5 tot 2 liter vochtinname per dag. Zoutarm eten en de frisdranken laten staan. En dan, als je dat zo doet, en je hebt nog overmatig dorst, alsnog terug naar de dokter, en de symptomen met hem doornemen. Misschien is er een andere oorzaak. Bv een tekort aan bepaalde mineralen of een te snel werkende nier. De dokter moet je daarvoor zijn werk laten doen!

Minder zout eten. Groene thee drinken.

Je zou een tweede mening kunnen vragen bij een andere arts. of je arts vragen door te zoeken.

Kun je zeggen wat je bedoelt met die andere 'effecten' van diabetes die je ook hebt? Wat ik bij dit verhaal denk, is dat je mogelijk een verkeerde ademtechniek hebt waardoor je keel vaak droog voelt. Dat is een echte dorst, maar wel een behoefte aan vocht. Kijk, als de dokter zegt dat het geen diabetes is, is dat zo. Die bloedtest is eenvoudig genoeg.

Ook al heb je geen suiker...gelukkig maar en dat was ook het eerste waaraan ik dacht bij die symptomen....toch mijn advies om vooral minder suiker te gaan gebruiken, vooral frisdranken ed laten staan en snoep niet veel suikerhoudend snoep...liever een stukje worst of kaas. Ga ook niet light dranken drinken, die zijn niet gezonder. De suiker die daarin zit maakt je dorstig...ook al heb je geen suiker. Wel goed om te drinken: Vruchtensappen (ook als er geen suiker aan toegevoegd is zijn ze niet suikervrij, maar er zit wel minder suiker in dan in die frisdranken), thee en water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100