Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zou mijn teen gebroken kunnen zijn? En moet ik naar de dokter?

Ik heb gister op een rare manier mijn teen gestoten, ik wilde op de wc gaan zitten maar toen stootte ik mijn teen en hoorde ik letterlijk iets knakken. Ik kan nu niet op die voet lopen en ik kan mijn kleine teen en mijn "ringteen" niet van elkaar afhalen. De "ringteen" is dik en rood/blauw en die doet echt heel pijn. Als ik mijn tenen omhoog doe doet het pijn en naar beneden ook. Dus eigelijk gewoon als ik mijn voet beweeg. Zou dit gebroken kunnen zijn en moet ik hier mee naar de dokter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat zou kunnen. Ga gewoon even langs de huisarts(enpost) voor uitsluitsel.

Ja die kans is heel groot en anders heb je hem zwar gekneusd.Gewoon even naar de HAP en dan kunnen ze je tenen tapen zodat je er minder last van hebt.

Ja je zou even naar de dokter kunnen gaan. Maar veel kan hij er niet aan doen,gips krijg je niet, hij zal er hooguit tape om heen doen. Maar voor de zekerheid, als je het niet vertrouwd even naa de dokter. Toegevoegd na 23 minuten: Gewoon even naar de h.a.. hier is de hap niet voor

Als de bloeduitstorting heel plaatselijk is, je pijn voelt als je op het topje van de teen richting voet drukt en je er absoluut niet op kunt lopen is de kans heel groot dat je teen gebroken is. De huisartsenpost is buiten kantooruren bemand en bereikbaar, dus ook 's nachts en in het weekend. Je kunt wel het beste even bellen voor een afspraak.

Bronnen:
http://www.huisartsenpost.org/

Ik durf uit ervaring te zeggen dat je 'ringteen' is gebroken. Bij de huisartsenpost of de EHBO in het ziekenhuis, zullen ze hem vast tapen aan je middelste teen. Dan heb je daar wat steun aan en doet het ook minder pijn als je erop staat. Lopen zal de komende dagen niet gaan zonder krukken. Die kun je lenen/huren bij een thuiszorgwinkel. De huisartsenpost weet je vast wel te vertellen waar die is bij jou in de buurt. Beterschap!

Ga sowieso ff langs de arts, maar ik denk, gezien je klachten eerder een kneuzing. Een breuk doet minder pijn dan een kneuzing. Is er een breuk dan is de teen vaak ook niet recht meer zoals de andere teen. Hoe dan ook kun je beter even langs de EHBO in het ziekenhuis, want sowieso wordt bij vermoeden van een breuk een röntgenfoto gemaakt. Dat kan de huisarts niet doen. Voor zoiets heb je geen verwijzing nodig. Direkt naar ziekenhuis dus. Je zult als het een kneuziong is veel moeten rusten, maar wel mogen belasten. Mocht het desondanks toch om een breuk gaan, is wel voorzichtigheid geboden, dus even NIET op die voet lopen en zo min mogelijk bewegen. Voor je gaat, en als je het in huis heb, tape die teen dan even zo dat hij zo min mogelijk kan bewegen ( in de lengte dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100