Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Gekneusde rib door het hoesten?

Kan dit? Ik heb al 1,5 maand last van hoesten, in het begin heel erg, en heb daar toen ook codeinetabletjes voor gekregen. Ik had toen ook ontzettende spierpijn. Maar nu is het heel anders, aan de rechterkant, net onder m'n borst, heb ik ontzettend veel pijn. Niet alleen bij het hoesten, maar ook ademen, vanuit liggen omhoog komen, gaan zitten etc. doet gewoon heel veel zeer. Het is verder niet rood of blauw, maar als ik op druk kan ik precies de plaats aanwijzen waar het het meest zeer doet. Zou dit een gekneusde rib kunnen zijn? Ik ga vanmiddag naar de dokter, maar stel het is een gekneusde rib, kunnen ze toch weinig aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hey! Dat kan heel goed, en zeker bij zo lang hoesten! Heb het zelf ook gehad. Is ongeveer 1 week gevoelig geweest, bij dezelfde handelingen. Hoesten opkomen, gaan zitten. Gaat vanzelf weer over, kan je verder niks aan doen. Eventueel een strak shirtje over je ribben doen, of een zwachteltje. Sterkte

Ja, dat krijg je daar door. Dat gaat wel over na 2-3 weken. Maar met dat hoesten zou ik naar de dokter gaan, misschien astma? Rook je; zou ik er mee stoppen als ik jou was!

Je kan er weinig tegen doen inderdaad. Je merkt het duidelijk als het gekneusd is terwijl je een paar keer flink heb gehoest. De pijn wordt soms na de eerste week al iets minder, maar het kan lang zeurderig aanvoelen. Maar als er iets van een beetje zwelling lijkt te zitten, kan het altijd zijn dat de dokter er wat tegen kan doen. Je weet nooit 100% zeker wat het werkelijk is natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100