Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat gebuikt het lichaam om een spierblessure te herstellen?

Bodybuilders zeggen vette biefstuk, hardlopers zeggen mager kippenvlees.
Wie heeft er nou gelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste is eiwitten. Hiermee kun je goed herstellen. Als je het vaker hebt, is een eiwitshake ook goed.

Hardlopers gebruiken andere spieren dan Bodybuilders doen, hardlopers zijn duurlopers, en zijn niet gebouwd op dikke spiermassa's zoals bodybuilders. Vette biefstukken zijn goed wanneer je dagelijks in de sportschool traint, hardlopers doen dat niet, en hebben aan magerder eiwitrijk voedsel voldoende. Is dus maar net wat voor bouw jouw lichaam heeft, en wat voor sport jij beoefend.

Ze hebben beiden gelijk, want biefstuk én kip bevatten allebei het eiwit dat nodig is voor spierherstel. Eiwitrijke producten zijn met name vleessoorten als kip, kalkoen, biefstuk en vis. Het verschil tussen kip en biefstuk is o.a. het caloriegehalte.

Bronnen:
http://hardloopblessurevrij.nl/preventieVo...

Volgens mij hebben we het hier niet over spiermassa opbouwen maar over het genezingsproces van spieren na een spierruptuur. Hier hoef je helemaal niets voor te doen. Het lichaam regelt dit allemaal zelf. Om je spieren weer te laten wennen aan (sport)belasting is het aan te bevelen om dit onder begeleiding te doen bij een fysiotherapeut. Gr. Simon www.optimaalsporten.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100