Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zou je van gewone suiker eerder hoofdpijn krijgen of van vervangende zoetstof zoals in cola light.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je krijgt juist van vevangende zoetstof eerder pijn

hangt er van af in welke mate, te veel is nooit goed, dit zowel voor suiker als voor kunstmatige zoetstoffen (bij suiker krijg je dan een hyperglykemie, een te hoog bloedsuikergehalte, en kunstmatige zoetstoffen, met name aspartaam zijn gewoon ongezond en hebben een heleboel vervelende bijwerkingen). maar bij een normale hoeveelheid suiker zou je over het algemeen minder snel hoofdpijn krijgen dan bij een "normale" hoeveelheid aspartaam. aspartaam is namelijk in elke mate niet gezond.

Ik ben een werkelijk zoetekauw en vreet het liefste een pot suiker leeg. Ook zoetstoffen zijn meer dan welkom. Wel moet ik erbij zeggen dat ik bijna NOOIT hoofdpijn heb en als ik wel hoofdpijn heb, dat niet wordt veroorzaakt door suiker of zoetigheid. Sccs

Hier een duidelijk voorbeeld van iemand uit de familie, die al meer dan een jaar hoofdpijn had. Tot ontdekt werd dat het kwam door zoetstoftabletten. Zoetstoftabletten vervangen door gewone suiker en het leed was geleden. Bij Googelen had deze persoon gezien hoeveel slechte eigenschappen aspartaam heeft. Het probleem was toen gauw opgelost. Ik ben er nu van overtuigd dat light drinken meer kwaad dan goed doet. Dat je misschien met behulp van die suikervervangende stof je gewicht in de gaten kan houden, maar veel andere kwalen kan veroorzaken. Google zelf even op Aspartaam en je zal schrikken.

geen antwoord op je vraag maar wel dat het voor iedereen zichtbaar is. Zoetstoffen zijn heel slecht. Lees aspartaam.com en zoetstoffen zijn alle E900 nummers. Ik heb ze uit mijn leven verbannen. Je schrikt waar het allemaal in zit. Dus kijk naar de benaming en de E nummer want ze zetten niet altijd het E nummer neer. Dus zo wordt je lekker in de maling ggenomen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100