Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang kun je je plas ongeeer inhouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is voor iedereen verschillend. Gemiddeld is het zo dat de blaas van een volwassen mens (theoretisch) zo'n 1500 ml urine kan bevatten. In de praktijk zal bij de meeste mensen de blaas nooit voller dan 800 ml worden. De blaas heeft twee spieren om de boel af te sluiten. Als je aandrang hebt kunt je dat onderdrukken. Je kunt als het ware de plasboodschap van de blaas naar de hersenen verstoren. De druk op de blaaswand blijft opgebouwd worden tot men het uiteindelijk niet meer kan houden. De meeste mensen kunnen hun plas ophouden tot de blaas circa 800 ml urine. (volgens Wikipedia) Ergens anders lees ik dat dat maar 400 ml urine kan zijn. Hoe lang dat is hangt dus af van hoeveel je drinkt. Maar ook van hoe sterk de spieren van je blaas nog zijn.

Bronnen:
http://www.mijnblaas.nu/De-blaas--een-onde...

Mijn persoonlijke record is ongeveer een dag, toen ik in het ziekenhuis lag en niet uit bed mocht. Mijn broer heeft het ooit twee dagen vol gehouden, na een liesbreukoperatie. Mogelijk zijn er mensen die het nóg langer volgehouden hebben. Vorig jaar werd deze vraag ook al eens gesteld. Toen werd er een beste antwoord gekozen welk eigenlijk geen sluitend antwoord op deze vraag gaf. http://www.goeievraag.nl/vraag/plas-ophouden.30864

Het is wel zo dat jongens hun plas langer kunnen houden dan meisjes.

ik ken een meisje die 3 dagen haar plas opgehouden heeft, omdat ze altijd met iemand naar de wc moest (ivm boulimia), en het lukte haar dan niet om te plassen. ze had wel echt verschrikkelijke buikpijn enzo, en ik vraag me af of ze het niet een beetje overdreven heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100