Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is een ambulance voor hart problemen vierkant?

Dit zei iemand op een verjaardag. En iedereen lachte hem uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Althans, een vriendin van mij is ooit thuis opgehaald door een ambulance met hartproblemen maar dat was een gewone ambulance.. Lijkt me sowieso raar.. Wat zou het uitmaken? En vierkante of een gewone?

Nee. Heb 2 jaar geleden een hartaanval gehad en werd opgehaald door een gewone langwerpige ambulance. Heb ook nog nooit een vierkante zien rijden.

Waarschijnlijk bedoelde hij een ambulance zoals op het plaatje. Deze zijn echter niet specifiek ingericht voor hartproblemen.

Terecht uitgelachen. Ambulances hebben een standaard uitvoering, al kunnen de types onderling verschillen. Daarmee wordt gereden, ongeacht de reden van uitrijden.

Die persoon heeft het bij het rechte eind en is onterecht uitgelachen. Hoewel bij acute hartproblemen een normale ambulance komt voorrijden en bij een reanimatie zelfs twee exemplaren. Die ‘vierkante’ modellen zijn zogenaamde mobiele intensive care units, niet alleen voor hartproblemen: Voor de meest kwetsbare patiënten bestaat speciaal vervoer: de Mobiele Intensive Care Unit. In de regio Utrecht rijdt sinds juni 2009 een MICU. Deze speciale ambulance is het resultaat van een nauwe samenwerking van de RAVU met ketenpartner UMC Utrecht. Van buiten ziet hij eruit als een doorsnee ambulance, van binnen is de wagen uitgerust als een eenpersoons-IC. Met beademingsapparatuur, infuuspompen en een speciale trolley waarop de patiënt veilig en stabiel in en uit wordt gereden. In deze bijzondere ambulance kan het MICU-team nagenoeg dezelfde zorg bieden als op een echte IC. De MICU wordt bemand door het MICU-team. Dit bestaat uit vier mensen: een intensivist en twee IC-verpleegkundigen van het UMC Utrecht en een RAVU-ambulancechauffeur.

Bronnen:
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&...
http://www.ravu.nl/nieuws-archief/49-micu-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100