Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat ik 's morgens bij het opstaan zulke hevige zere voeten heb?

Het lijkt wel of ik dan de hele nacht met kromme voeten heb gelegen en dat de spieren allemaal weer moeten uitrekken. Vaak kan ik niet eens normaal de trap aflopen van de pijn. Een paar minuten later is het dan weer over en heb ik de rest van de dag geen last meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je stopt je lakens/dekens/dekbed niet te strak in bij het voeteneind, zodat je in spitsvoethouding slaapt? Want dan moeten je voeten echt ‘apart’ wakker worden, met pijn en al. In de verpleging is er bij mij ingehamerd: bed opmaken, en dan lakens/dekens aan het voeteneind even wat losser trekken, juist om het risico op spitsvoeten te verminderen. (Als je voeten te lang in een spitse houding hebben gelegen, krijgt oa je achillespees een opdonder als je ze weer plat op de grond zet, en dat kan hels pijn doen.)

Heb ik ook. Eerst je pezen en spieren bij je enkels oprekken door je tenen omhoog te trekken (zoals je doet als je kramp hebt) voordat je je bed uitstapt. Na een paar dagen/week moet het minder zijn. Anders toch even bij de dokter langs

Zonder dat je het nog weet een stevige "slaapwandeling" gemaakt ?

Doordat je ze lang niet gebruikt hebt,daarom moet je goed strekken.

Ik zou er even mee naar de huisarts gaan, maar misschien helpt het om in huis op crocs te lopen. Klinkt misschien raar, maar mijn moeder had dit ook heel erg. Sinds ze op crocs loopt in huis hier geen last meer van. Dus thuis komen, schoenen uit, crocs aan en naast je bed zetten!! Zodat je sochtends meteen weer in je crocs stapt!! Zo heeft mijn moeder hier al ongeveer 5 jaar geen last meer van!!! Neem wel echte crocs!!!! Zijn misschien duurder maar mijn ma doet al 5 jaar met 2 paar :) succes en hoop dat je hier duidelijkheid over krijgt!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100