Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Soms word ik 's nachts wakker met pijn in mijn onderbeen. Heel erge pijn. Wat kan ik doen? En zal ik naar de dokter gaan ?

niet bij mijn been maar daar achter waar al dat vet zit. ik weet niet hoe het heet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja je gaat best naar de dokter. Hetgeen je beschrijft zijn waarschijnlijk kuitkrampen. Die kunnen allerlei oorzaken hebben, van trombose tot aderspat. Als er geen lichamelijke oorzaak gevonden wordt (zoals bij mij) zijn hier een paar tips die mij helpen tegen de nachtelijke krampen: Weinig of geen cafeïne houdende dranken drinken. Geen chocolade eten s' avonds. Een glas Schweppes Tonic drinken kan helpen door de kinine die het bevat. Zorg dat je benen warm hebben, van koude krijg je soms ook krampen. Drink overdag regelmatig voor je dorst hebt. Vochttekort kan ook een oorzaak zijn van krampen. Magnesium tabletten nemen. Via een bloedprik kan je door je huisarts laten testen of je tekort aan magnesium hebt.

Dat is niet erg. Heeft iedereen wel eens. Is verzuring van de spieren met kramp als gevolg.

Zit je nog in de groei? Ik heb er soms ook last van. Maar het gaat over. Je kan naar de huisarts gaan, maar ik denk niet dat het nodig is. succes

ik denk dat je je kuit bedoeld en het klinkt op spier verzuring door oftewel overbelast en/of slechte doorbloeding ook wel resulterend in voetbalkramp als de doorbloeding slecht blijft als het opeens ondraaglijk wordt, je je voelt hem verkrampen strek dan je been en trek je tenen naar je toe zoals je dat voetballers wel ziet doen dan wordt het minder al moet je wel even door de appel heen bijten als het beter gaat kan je je kuit masseren en eventueel koelen zodat er bloed naar toe stroomt

Klinkt inderdaad als kramp. Wat wel eens wil helpen is je benen iets omhoog te leggen, bijvoorbeeld met een kussen onder het voeteneind van je matras.

Klinkt als de typische kramp die je soms krijgt na lang in bed liggen. Bij mij helpt het dan om te gaan staan en op het pijnlijke been te steunen, dan trekt het weg. Als dit niet helpt, toch even langs de huisarts voor de zekerheid!

Dat had ik vroeger ook, zo'n pijn dat ik er bijna niet van kon slapen en ik kon ook niet uitleggen waar het precies zat.. Het is gewoon groeipijn en dat gaat na een hele tijd weer over. Niets om je zorgen over te maken ;-)

Je hebt pijn in je "kuit" (da's trouwens een spier en geen vet). De reden voor nachtelijke krampen in één kuit kan vanalles zijn. Gezien een eerdere vraag van u ging over een dochter van 13 en een andere vraag over vaginale problemen, ga ik ervan uit dat u een vrouw van 30-40 jaar bent. Waar men vooral voor moet opletten als vrouw van uw leeftijd zijn vooral twee van volgende belangrijke dingen: - diep veneuze trombose: zeker wanneer u rookt, de pil gebruikt, andere hart- of vaatklachten heeft of wanneer dit voorkomt in de familie. - multiple sclerose: een ziekte die nogal eens bij vrouwen van uw leeftijd voor het eerst tot uiting komt en vaak start met kramp in de kuit 's nachts of problemen met het zicht. Andere zaken zijn wellicht minder van belang, maar deze zouden best uitgesloten moeten worden. Het lijkt me verstandig om toch een afspraak te maken met een arts. Succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100