Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik aan deze zware rugpijn doen?

Ik ben gisternacht van 2 meter hoogte gevallen op mijn benen. Ik verwachtte niet dat het 2 meter was dus ik kreeg een enorme schok door mijn rug. Nu heb ik nog steeds veel pijn in mijn onderrug. Wat kan ik doen op deze verminderen en is dit iets serieus of valt het wel mee?

Toegevoegd na 4 uur:
Ik ga zo naar de huisartsenpost. Dank jullie al voor jullie advies.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga hier vandaag nog mee naar de huisartsen post.

ik zou het toch maar even aan een dokter vragen.

Er is een kans dat je een spontane hernia hebt gekregen door die val. Als je geluk hebt, kun je er met veel rust vanaf komen. Laat het ff checken bij de huisarts, die geeft vast wel een pijnstiller en een goed advies. Een warm (zwem)bad, kan ook helpen.

Zelf niets doen! Meteen naar een arts voor onderzoek en behandeling.

Naar de dokter dus. Die zal onderzoeken wat het kan zijn, en of je wel of niet rust moet nemen. Dit is namelijk afhankelijk van wat het probleem in je rug is. Bij het ene moet je rust nemen, bij het andere moet je (eventueel met pijnstillers) bewegen. Het kan dus een hernia zijn, maar het kan ook gewoon overbelasting zijn. Dat laatste gaat binnen 1 a 2 weken over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100