Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Hoi,

Ik gaf daarnet reeds antwoord op je vraag over het vaststellen van een hersenschudding.

Men kan op een scan een hersenschudding vaststellen, maar meestal zal dit vastgesteld worden indien er andere aandoeningen zijn. Zo is het op een scan zeer duidelijk indien er een bloeding is in de hersenen, een schedelfractuur of een andere neurologische aandoening.

De dokters & medici zullen over het algemeen 2 scans gebruiken wanneer het gaat over hersenletsels. De één en vaakst gebruikte is de CT of CAT scan, deze geeft een duidelijk beeld van de hersenen waarna een probleem kan worden vastgesteld. Een MRI scan wordt minder vaak gebruikt en gebruiken ze meestal als evaluatie, na de acute fase.
Beide testen hebben hun voordelen en nadelen.

Conclusie: een hersenschudding is niet steeds vast te stellen op een scan, maar kan er in het geval van meerdere hersenaandoeningen, wel uit afgeleid worden.

Groeten,
JJanom
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Er is mijaltijd verteld dat dit niet mogelijk is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Nee, dat kan niet.
Wat je (soms) wel kunt vaststellen via een scan, is een hersenkneuzing, omdat dan een deel van het hersenweefsel opgezet is, wat te zien is.
Maar een hersenschudding kun je het beste diagnostiseren aan de hand van de symptomen.
Als er bij hoofdletsel geen reden is om een hersenkneuzing, een bloeding, trombose of botschade te vermoeden, is een scan niet zinvol (en die dingen kan een arts uitsluiten door onderzoeken aan de 'buitenkant').

Vergelijk het met gekneusde ribben bijvoorbeeld: op een foto of scan zul je daar niets van zien, maar aan de hand van de symptomen kan een arts prima vaststellen wat het is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding