Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom kan je een whiplash alleen in je nek hebben, en een zweepslag overal?

En dat terwijl zweepslag en whiplash precies hetzelfde betekenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Enigszins verwarrend is de relatie tussen de term 'whiplash' en de term 'zweepslag' omdat ze nogal eens door elkaar worden gebruikt. Als we het in de medische wereld hebben over een whiplash betekent dit een beschadiging in de nek of bovenkant van de rug als gevolg van een auto-ongeluk. Bij een Whiplash kunnen ook de wervels een probleem zijn. De term zweepslag wordt meer in algemene vorm gebruikt voor een scheurtje ín of verrekking ván de spier. Een zweepslag kan in alle spieren optreden maar komt het meest voor in de kuit en bovenbeenspieren.

Bronnen:
http://www.zgv.nl/informatie/126/zweepslag

De zweepslag zoals wij die noemen wordt zo genoemd omdat het een letterlijk knallende pijn is, alsof je door een zweep wordt geslagen. (uit ervaring, niet prettig) De Engelse term ervoor, de whiplash in de nek, wordt zo genoemd omdat bij een aanrijding jouw hoofd en nek de beweging maakt alszijnde een lange zweep. Die krommende en golvende beweging. Alsof jouw hoofd op het uiteinde van een slaande zweep zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100