Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Klachten langzaam werkende schildklier maar waardes goed?

Zijn er nog meer mensen bekend met dit probleem? Dat volgens de huisarts de waardes in m'n bloed goed zijn maar ik mij totaal niet goed voel: snel vermoeid, snel koud, bleek enz.

En wie kan mij wat meer vertellen over langzaam werkende schildklier en (volgens internet de grotere kans op) psychoses?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerlijk gezegd klinkt dit als hypochondrie. Lees hier ook de antwoorden: http://www.goeievraag.nl/vraag/langzaam-werkende-schildklier-huisarts-vertikt.183058 Dat jij je niet goed voelt en dat je klachten hebt die overeenkomen met een trage schildklierwerking, wil nog niet zeggen dat het dat ook IS. Die schildklier is een hartstikke ingewikkeld orgaan. Lees dit maar eens http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/3585-schildklier-te-trage-werking.html Je kunt jezelf ook nog testen http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/3868-schildklier-problemen-middelen-tips.html Maar al dat gelees op internet over allerlei klachten maakt het vaak niet beter. Jouw klachten kunnen ook een heel andere oorzaak hebben. Praat daar maar eens over met je huisarts.

Ik zou toch even een verwijzing vragen naar de endocrinoloog. De dokter doet dan ook hormoon testen en kan zien of je antistoffen tegen je schildklier aan maakt, en dus een schildklier ziekte hebt.

Het kan heel goed. Ik heb zelf het tegenovergestelde. Een te snel werkende schildklier. Ik was toen gestopt met mijn medicatie en na een aantal maanden kreeg ik weer dezelfde klachten. Weer bloedprikken en de waardes waren goed. Mijn internist zij mij dat meer mensen dit hadden. Ze hadden geen idee waarom dit zo was. Maar met het aanklooien van mijn schildklier zijn wij er wel achter gekomen dat ik mij prettiger voel met een wat hogere waarde. Ik heb mij met medicatie 1 jaar lang ellendig gevoelt. Moe moe en nog eens moe. Maar mijn waarden waren volgens het boekje. Er werd gezegd dat dit kwam doordat mijn lichaam zo snel heeft gewerkt en nu tot rust kwam vandaar die klachten. Tot overmaat van ramp ontwikkelde ik nog de oogziekte erbij. Ik was gestopt met de medicijnen en ik voelde mij super en mijn ogen werden langzaamaan stabiel. Toen mijn weer te snel ging heb ik gekozen voor mono therapie (dus enkel de schildklier afremmen) ik zat weer volgens het boekje maar voelde me niet goed en mijn ogen werden ook weer erger. Mijn internist zei mij toen dat ik maar moest stoppen omdat ik mij lekkerder voelde met hoge waardes. Dus ik was heel blij dat dit erkend werd. Nou ik hoop je iets aan mijn verhaal hebt.

Ik adviseer je je licht eens op te steken bij patiëntenverengingen: http://www.schildklier.nl/asp/invado.asp?t=show&var=793 http://www.hypomaarniethappy.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100