Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe werkt Doricum slaapmiddel ?

Ik had altijd zolpidemtaraat. Nu heb ik Doricum gekregen.
Maar vraag me af hoe deze werkt. Het liefst eigen ervaring. Aangezien ik er op google niet heel veel over kan vinden. & altijd toch eerst graag wat meer te weten kom over wat ik in zou gaan nemen.

Toegevoegd na 30 minuten:
Ik bedoel : dormicum

Weet jij het antwoord?

/2500

bekijk de link eens. het is een spierverslapper / rustgever waardoor je veel makelijker inslaapt het middel zelf ken ik niet maar de categorie waar die in zit wel en een vergelijkbaar middel ook mijn mening is dat het bij voorkeur voor korte duur erg behulpzaam kan zijn maar dit is natuurlijk per mens verschillend

Elke slaapmedicatie werkt vaak niet langer dan een aantal weken. Vaak wordt het uitgeschreven nadat je door een vervelende situatie niet kan slapen. Als je altijd slaapproblemen hebt, is het een idee om de oorzaak aan te pakken. Dormicum is een sterk middel (afhankelijk van het aantal mg) Je zal er de eerste weken goed op slapen.

Dormicum is een inslaapmiddel, Heb dit zelf in een ver verleden ook gehad. Maar deze vraag kun je gewoon aan je arts stellen en waarschijnlijk krijg je daar antwoord op, want jij bent tenslotte diegene die ze moet slikken

Dormicum (midazolam) wordt vooral gebruikt als slaapmiddel. Het heeft tevens angstremmende, kalmerende en spierverslappende eigenschappen. Zowel zolpidem als Dormicum (midazolam) zijn benzodiazepinen. Dat zijn middelen die een week of twee werken voordat ze alleen nog maar bijwerkingen en afhankelijkheid veroorzaken. Incidenteel gebruikt geven deze middelen geen gewenning en werken ze beter. Het is dus stellig af te raden om ze langdurig dagelijks te gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100