Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kan je zien of je kleine teen gebroken is?

ik heb hem gister gestoten tegen de salontafel en hij doet nu nogaltijd zoveel pijn dat ik al begin te denken dat hij gebroken is ofzo, kan iemand me helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De botjes in je tenen zijn zo klein dat een breukje idd kan ontstaan door stoten. Als het gebroken is en de botjes staan echt helemaal vanelkaar af kun je het aan de buitenkant vaak wel zien, dan zit er echt een bobbel of staat de teen scheef. Maar als het een breukje is die op zijn plek staat is het meestal alleen enorm dik en pijnlijk. Maar dat is bij kneuzing ook zo. De enige optie is een foto, daar zie je het zeker op. suc6!

Dat kan je zelf niet zien. Een flink gekneusde teen kan ook heel pijn doen. Een gebroken teen kan je (meestal) gewoon niet bewegen. Even wiebelen met die tenen dus. En als je het niet vertrouwt: HUP naar de dokter.

het zou kunnen dat je teen gebroken is,om het helemaal zeker te weten is röntgenonderzoek nodig maar dat maakt voor het beleid niks uit,behandeling door een arts is enkel nodig als de teen een fors afwijkende stand heeft. Je kunt je kleine teen evt verbinden/spalken aan de teen ernaast voor steun verder stevig schoeisel en bij zitten de voet hoog leggen.Je kunt paracetamol nemen voor de pijn.Veder geneest de teen vanzelf ,een arts doet er verder niks aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100