Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik vliegen als mijn oren verstopt zitten?

Ik ga binnenkort op vakantie met het vliegtuig. Een aantal maanden geleden heb ik een flinke oorontsteking gehad en dat is behandeld met antibiotica. Nadien duurde het nog heel lang voordat ik mijn gehoor 100% terug had (suizen), en weet nog steeds niet of dit nu volledig in oude staat is hersteld.
Toen ik vorige week mijn neus snuitte, klapperde mijn oor weer, dus het lijkt dat hij nog steeds niet helemaal open is.

Nu ben ik bang dat ik last ga krijgen met vliegen. Dus bij deze de vraag of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben. En war ik moet doen: uit laten spuiten o.i.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor de zekerheid uit laten spuiten bij de huisarts, je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen!

Ik denk dat je deze vraag beter aan je huisarts kan stellen want hij kan natuurlijk zien hoe je gehoor er nu uit ziet en je gelijk antwoord op je vraag geven.

Ik heb het ook gehad. De laatste dag in turkije begon mijn rechteroor pijn te doen. Die nacht moest ik vliegen. Mijn oor deed op dat moment al pijn, en tijdens de vlucht werd het echt onhoudbaar. Het gebied onder mijn oor zette ook op en de vriendelijke stewardess zei dat ze me niet kon helpen en ik me gewoon rustig moest houden.. Nou wil ik niet zeggen dat het jou ook staat te wachten maar de kans is er wel. Het drukverschil heeft toch een behoorlijke impact op je oren. Er zijn speciale doppen te krijgen die het drukverchil opvangen/verminderen. Deze kun je kopen bij de stewards/stewardessen of op het vliegveld zelf. Ze zien eruit als normale oordopjes. Google maar eens op: oordopjes tegen drukverschil. Dan kun je zien wat ik bedoel. Ik heb ze nu zelf ook en ze werken echt goed. Alhoewel het natuurlijk nooit aan te raden is om te gaan vliegen wanneer je last hebt van je oren, of pas last hebt gehad. Maar soms kan het niet anders ;) In ieder geval een prettige reis, en een fijne vakantie! :)

Ik had het ook, ben naar dokter geweest en die zei dat ik gewoon kan vliegen maar dan wel met een koptelefoon op om de druk rond je oren te verminderen.

Uitspuiten heeft geen zin, want dat is de buitenkant. Waar het om gaat is de binnenkant van het oor (dus achter het trommelvlies). Dat staat in verbinding met de keelholte via de buis van Eustachius. Als die buis verstopt is, kan je moeilijk drukverschillen op je oren hebben, want de druk in de cabine neemt af, dus de druk aan de buitenkant van je trommelvlies neemt ook af. De druk aan de binnenkant van je trommelvlies kan alleen niet afnemen, want die buis van Eustachius is verstopt. Daarom kan je een probleem hebben bij het vliegen. Wat er tegen te doen is: zorg dat je goed kauwgom kauwt, dat je veel slikt en zo. Dat helpt om de druk vanuit de binnenkant gelijk te maken met de druk aan de buitenkant.

Als je er veel last van denkt te hebben moet je bij je drogist naar earplanes vragen. Earplanes worden door artsen aangeraden. Er zit een membraam in wat er voor zorgt dat de druk achter je trommelvlies en in de cabine gelijkelijker veranderd. Earplanes zijn NIET bedoeld voor geluidsreductie. Toegevoegd na 3 minuten: Toepassingen De EarPlanes dienen 1 uur voor de landing ingebracht te worden. Indien u ook last hebt van het stijgen kunt u de EarPlanes inbrengen wanneer u plaatsneemt in het vliegtuig. De EarPlanes kunnen verwijderd worden wanneer het vliegtuig de maximale hoogte heeft bereikt. Bij korte vluchten kunt u de EarPlanes inhouden. Met de EarPlanes verminderen geluid met 20 decibel, dit betekent dat u uw medepassagiers, de stewardessen en meldingen uit de cockpit gewoon kunt blijven horen. Alleen de achtergrondgeluiden worden verzacht. Aanbeveling: de EarPlanes kunnen meerdere malen gebruikt worden. Na gebruik opbergen in het doosje. Het keramisch filter kan verstopt raken door luchtvervuiling, stuifmeel, stof en vocht. Dit kan de werking verminderen. EarPlanes zijn leverbaar in 2 maten: •Volwassen •Kinderen (1 tot 11 jaar)

Bronnen:
http://www.earplanes.nl/index.php?show=toe...

Het is vervelend dat je oor dicht zit maar dat hoeft een vliegreis niet in de weg te staan,ter controle kun je een afspraak bij je Huisarts maken. Verder zou je tijdens het stijgen en landen neusspray kunnen gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100