Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat als je moe bent en je rekt je uit dat je dan soms zwart voor je ogen ziet het is begonnen toen ik voor het eerst flauwviel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt waarschijnlijk door het, net iets te snel dalen van je bloeddruk. Daar ben je waarschijnlijk ook van flauw gevallen. Een lage bloeddruk kan geen kwaad ! Sommige zien zwart voor hun ogen, andere zien sterretjes. Je kan het voorkomen door je wat rustiger uit te rekken.

Het zou een teken van oververmoeidheid kunnen zijn. Maar het beste is even naar je huisarts gaan,zeker omdat je bent flauw gevallen!

Dan heb je een laag bloeddruk is niet gevaarlijk en je kan er niet zoveel aan doen ook de dokter kan er niet zoveel mee als je een hoger bloeddruk wilt dan iets eten waar zout in zit maar niet teveel straks heb je inplaats van een laag bloeddruk een hoogbloeddruk en dat is wel gevaarlijk

Bronnen:
Eigen ervaring

Inderdaad heel normaal. Na een hele nacht liggen en niet eten is je bloeddruk wat lager. ‘s Morgens iets te snel bewegen kan zorgen voor het zien van ‘sterretjes’. Heb ik ook :) Niet alle mensen (die gezond zijn!) hebben dezelfde bloeddruk, het kan best zijn dat die van jou altijd wat lager ligt dan gemiddeld. En daarbij speelt ook het feit mee dat je vrouw bent, en misschien ongesteld?

Het kan natuurlijk een lage bloeddruk zijn. Maar ons kleindochtertje had die symptomen ook en ze bleek een ijzertekort te hebben. Laat eens bloed prikken. Als het niets blijkt te zijn ben je toch gerust gesteld.

Als je het krijgt nadat je opstaat/van lig naar zit gaat en je uitrekt is het een teken van een tijdelijke, dus niet permanent, lage bloeddruk. Dit is echt niets om je zorgen over te maken. Het feit dat je zwart ziet komt omdat je hersenen tijdelijk te weinig bloed krijgen (het gaat namelijk naar andere delen van je lichaam die even wat meer bloed vragen). Je hersenen zetten dat automatisch niet noodzakelijke functies uit zodat andere functies het wel blijven doen (eigenlijk alleen ademhalen en zorgen dat je hart blijft kloppen). Het zwart zien trekt altijd snel weg (ga alleen naar je huisarts als het niet meteen wegtrekt, dus laten we zeggen 10 seconden) en is dus een teken dat je lichaam redelijk snel reageert op een te lage bloeddruk. Een reactie als hierboven is jammer. Hiervoor naar de huisarts gaan is echt een verspilling van geld en zorgt voor hogere ziekte kosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100