Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb zo lang als ik leef last van aften. Ik eet genoeg fruit, en ga niet laat naar bed. Wat is de oorzaak?

En hoe kan ik de pijn verminderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb dit ook gehad en kreeg toen een goeie tip van de assistente van de kaakchirurg. Gewoon poetsen met de gewone Elmex tandpasta en je bent er binnen drie dagen vanaf. Ik geef deze tip altijd door aan mensen die er last van hebben en het helpt echt dus ik ben niet de enige waarbij het geholpen heeft. Ik raad je aan om hiermee te blijven poetsen omdat je ze al een tijdje hebt.

hoi, mijn stiefzoon heeft hier ook zijn hele leven al last van en die gebruikt tri-tri om te spoelen. Het is smerig maar ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De oorzaak weet ik niet, wel dat mijn ex, die ook last had van aften, Bocasan gebruikte: zie bron.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Eet je bij dat fruit ook appels? Daar kan het ook vaak van komen! Evenals van appelmoes, appelsap (die echte dikke biologische, niet die doorzichtige die op urine lijken ;-)) etc. Ik denk dat je om er achter te komen waar het vandaan komt gewoon eens een paar keer iets uit je voedingsschema moet halen voor een tijdje en dan kijken of het minder wordt/verdwijnt. Tegen de pijn kun je een beetje zout (gewoon keukenzout is prima) op je vinger doen en dat in 1 keer op de afte duwen. Tijdje je vinger er op houden, prikt even een seconde heel erg, en daarna kun je hem loslaten en voel je er niks meer van. Hij verdwijnt er niet van, maar hij is wel pijnloos :-)

Ik krijg er zelf last van als ik ineens veel fruit begin te eten. Dan heb ik een dag daarna gelijk aften. Ook Krijg ik het als ik mijn tandvlees en de huid aangrenzend beschadig met mijn tandenborstel.

De oorzaak bij jou kan ik niet zeggen, er zijn zoveel oorzaken en soms komen ze ook gewoon zomaar. Wat verlichting kan geven, is het spul gebruiken wat voor doorkomende tandjes bij baby's gebruikt word. Een paar druppels in een beetje water en speoel, of gelijk op de afte aanbrengen.

Het heeft meestal iets met je afweer te maken maar het kan ook zijn dat je overgevoelig bent voor bep. levenmiddelen.Dat veroorzaakt soms soortgelijke klachten. Toegevoegd na 2 minuten: Sorry ik vergat de 2e helft van je vraag,je kunt voor de pijn aan je Huisarts,Lidocaine oralegel vragen.Dat verdooft,de werking is van relatief korte duur omdat het door het speeksel weg spoelt.Even sabbelen op een ijsklontje kan soms ook een wat verdovend effect hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100