Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Uitslag, wat is het? Hoe kom ik eraf? (zie foto)

Hi guys,
Ik heb opeens rode bulten die heel erg jeuken. Wat zou dit kunnen zijn en hoe kom ik er vanaf?
gr

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oh wat zien die er bekend uit! Galbulten zijn dat, ook wel netelroos genoemd. En de officiële naam is urticaria. Het is een allergische huiduitslag. Zelf krijg ik ze van varkensvlees en sommige soorten chocola. En ook wel eens van plantensap door een afgebroken blad. Ze jeuken, en als je ze kapot krabt kunnen ze uitbreiden door de pus die ontstaat. Heel vervelend, maar het gaat vanzelf weer over. Eigenlijk moet je proberen ze met rust te laten, dan geneest het veel sneller. Maar dat is wel een moeilijk, omdat het zo jeukt. Maar je kunt de huisarts ook om een zalfje vragen. Toegevoegd na 1 minuut: een moeilijk = eens moeilijk

lijkt op irritatie ergens van. Heb je misschien andere deo of de oksels geschoren met een of andere zeep? Tegen de jeuk kan je menthol talkpoeder of een paar druppels menthol olie toke tholin gebruiken Toegevoegd na 1 minuut: Het helpt minder goed dan menthol maar azijn wil ook wel eens helpen tegen de jeuk

Als ik zo naar de foto kijk denk ik als eerste aan muggenbulten. Op zich zijn het er dan best veel op 1 plaats maar ik heb ze ook weleens op zo'n manier gehad. Als je geen allergieën hebt en allergieën niet veel voorkomen in jouw familie zou ik er gerust vanuit gaan dat dit inderdaad muggenbulten zijn. Behandel de bultjes met Azaron o.i.d., als dat de klachten niet verhelpt zou er iets anders aan de hand kunnen zijn. Overleg dan eventueel even met de huisarts. Mocht je je miserabel gaan voelen of zelfs benauwd dan moet je direct contact opnemen met de huisartsenpost, dan zou het weleens om een ernstige allergische reactie kunnen gaan.

Als het ineens is opgekomen kan het wel netelroos zijn, dat is een allergische reactie op iets. Na een paar uur moet dat over zijn.

kan het niet door die prosessie rupsen komen?

Ik ben geen arts maar het lijkt op de foto ook wel op waterpokken. Ik zou zo wie zo adviseren om langs de huisarts te gaan om diagnoses uit te sluiten. Bijvoorbeeld de vraag is het besmettelijk of niet.

Het lijkt inderdaad op galbulten en dit kan verschillende oorzaken hebben zoals stress,maar veelal door bepaald voedsel waar je ineens niet meer tegen kan. Je kunt op google kijken wat je dan wel en niet het beste kunt eten om geen galbulten te krijgen. Bij de huisarts kun je om Levocetirizine vragen ,dit zijn tabletjes tegen de jeuk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100