Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik van mijn kalknagels af?

Ik hoorde van iemand dat er medicijnen zijn waarmee je na een half jaar van je kalknagels af bent. Het probleem is alleen dat het erg makkeljk weer terug kan komen. Nu is mijn vraag; is er iets beters? Zoals nailner of zoiets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste kun je dan bij de huisarts langs gaan. Er zijn weliswaar ook via de drogist middeltjes verkrijgbaar maar helaas zijn die, zeker bij schimmel aan de nagels (kalknagels), vaak onvoldoende werkzaam. Wat doet de huisarts dan? Allereerst kijkt hij/zij of er inderdaad sprake is van een schimmel. Bij een schimmel aan de huid zal meestal een anti-schimmel crème of tinctuur worden voorgeschreven. Bij schimmelinfectie van de nagels zal een pillenkuur worden voorgeschreven. Crème en tinctuur zijn namelijk niet in staat om door de nagel het onderliggende nagelbed te bereiken. Soms, als de tabletten niet worden verdragen, kan het nodig zijn de nagel te verwijderen om daarna het nagelbed met een anti-schimmel crème of - tinctuur te behandelen.

Bronnen:
http://www.blessure-aanwijzer.nl/kalknagel.htm

Je zult zien dat als je echt een hardnekkige schimmel hebt al die zalfjes en cremétjes niet gaan werken. Het medicijn wat echt helpt is het medicijn Terbinafine. Dat gebruik je in eerste instantie 3 maanden, heeft het dan nog niet genoeg geholpen kun je er nog 3 tot 5 maanden bij krijgen maar dan is het ook gegarandeerd weg. Ik werk in de zorg en spreek vanuit ervaring. Toegevoegd na 2 minuten: Bij geen van de cliënten is de schimmel teruggekomen. Waarvan er tussen zitten die 5 jaar geleden zijn behandeld met dit middel.

Wat goed en relatief snel werkt zijn voetenbadjes met een waterstofperoxide oplossing in combinatie met een antischimmel middel.

Via je Huisarts kun je een kuur krijgen,het klopt dat de behandeling een half jaar in beslag kan nemen. En het kan terug komen,maar een betere oplossing is er niet hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100