Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom is het snelst van mijn verkoudheid af? Is er een paardenmiddel?

Volgende week woensdag moet ik geopereerd worden. Nu ben ik al een paar dagen onwijs verkouden. Nog nooit zo erg geweest... Ik mag voor de narcose niet verkouden zijn. Ook is het een buikoperatie, dus hoesten erna is een slecht plan. Hoe kom ik het snelst van de verkoudheid af? Ik stoom al, smeer vicks, eet keelsnoepjes...
Kan ik bij de huisarts om een paardenmiddel vragen??

Vraag is al vaker gesteld, maar niet of er iets voor te halen is bij de huisarts :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

kippensoep [werk goed], en neusspray en smeren met dampo.beterschap

Hier exact het zelfde verhaal. ( lig nu in het zhuis haha) ik gebruikte vicks, paracetamol, antiflu snoepjes, occilicocunum en veel slaap en heb nu geen verkoudheid Sterkte

Veel slapen, je niet inspannen, vitamine C innemen (kiwi's, sinaasappels, eventueel vitamine C-tabletten), gorgelen met zout water om je keel te ontsmetten. Toegevoegd na 1 uur: En stomen kan ook helpen: heet water in een teiltje, wat eucalyptusolie erin en dan met een handdoek over je hoofd boven de teil gaan hangen en lekker uitstomen.

Vitamine C maar dan enkele grammen per dag, helpen de kans op een verkoudheid verminderen. Als je eenmaal verkouden bent helpt het minder maar een of twee dagen verkorten van je verkoudheid is wel mogelijk. Keelsnoepjes helpen alleen maar om de zakken van de fabrikant te vullen. O ja, je moet vitamine C wel een beetje geleidelijk afbouwen om lichamelijke klachten te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100