Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is dit Plekje op mn arm?

Een wit plekje wordt langzamerhand steeds groter, nu ovaal ter grote van een 5centtje. Rood, ziet er geïrriteerd uit en 'vervelt/schimmel'
Zie foto

Mijn vraag is: wat is dit oid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou van alles kunnen zijn. Ik weet niet hoe lang je het hebt? Ik zou gewoon even maandag de huisarts bellen voor een afspraak en er naar laten kijken, omdat hij/zij mogelijk wel een zalf/crème of iets dergelijks heeft, waardoor het (sneller) overgaat. Misschien hoef je er niets aan te doen, maar soms is het beter om het wel te behandelen.

Het lijkt een beetje op een brandwondje. Heb je je toevallig aan iets heets gestoten? Het zou ook een schimmeltje kunnen zijn, of een bacterie, of een... roept u maar! Als je hem maandag nog hebt en hij gaat er niet beter uitzien, moet je er even mee naar de dokter gaan.

Wij kunnen zeggen : ik denk dat het dit is , of dit of nee dit kan het ook zijn , conclussie : naar je huisarts ermee..

Toen ik de foto zag moest ik gelijk aan ringworm denken Kijk maar naar de foto in bijgevoegde link

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/schimmel.html

Lijkt op eczeem, Psoriasis. Maar zoals gezegd, naar de dokter.

Mijn eerste reactie is ring worm... Teken er een circeltje omheen om te kijken of het groter word. Maandag zeker ff naar de dokter voor de zekerheid. Succes

Het zou mss eczeem/ blaar kunnen zijn maar ik zou toch even naar de dokter gaan

het slimste is om naar de huisarts te gaan. hij zal je dan waarschijnlijk een miconazol zalfje voorschrijven. als je er van overtuigt bent dat het schimmel is kan je ook gewoon bij de kruidvat zelf een tube miconozol halen. (maar het blijft slimmer om langs de huisarts te gaan) hou er dan rekening mee om nog zeker 3 dagen door te smeren als je plek weg is. als je het aan het huidoppervlak niets meer ziet kan er onder de huid nog een schimmel restje zitten die dan weer opkomt en je weer van voor af aan kan beginnen.

Het lijkt erg op eczeem. Doet het echt heel pijn, ga dan beter naar de dokter. Veel Succes!

Ik denk ook ringworm en daar zijn zalfjes en of crèmes voor op recept.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100