Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Helpt afvallen tegen striae?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, helaas helpt afvallen niet bij striae. Er helpt eigenlijk zo goed als niets tegen. Striae is voor een deel erfelijk bepaald. Zo ken ik jonge mensen die er heel veel last van hebben. (nooit extreem bijgekomen of zo) Ik daarentegen heb vroeger geen enkele striem overgehouden aan mijn twee zwangerschappen. En ik heb mijn buik nooit ingesmeerd... Als je er aanleg voor hebt dan krijg je ze, daar is niets aan te doen. Gelukkig worden ze na een tijd wel heel licht van kleur, zodat je ze bijna niet meer ziet.

Nee, dit zijn littekentjes in de huid. Toegevoegd na 2 minuten: Striae ontstaan op huidweefsel dat relatief snel oprekt. Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Het ontstaan van striae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Er is geen effectieve behandeling om striae te verwijderen. En striae verdwijnen zelden helemaal. In de loop der jaren worden striae minder zichtbaar omdat hun rode, paarsrode of roodbruine kleur langzaamaan verdwijnt. Omdat striae soms een onesthetisch aanzicht vormen worden er allerlei peperdure zalfjes, smeerseltjes, drankjes, pilletjes en siroopjes verkocht die ze zouden kunnen doen verdwijnen. Dit zijn echter zinloze behandelingsmethoden. Om striae te voorkomen dien je je huid zo soepel mogelijk te houden. Zo scheurt het bindweefsel minder snel in wanneer de huid oprekt.

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net/wat-zijn-striae-...

Nee, afvallen helpt niet. Het zal in de huid blijven zitten. De huid is te snel opgerekt in een erg korte tijd en het zal niet verdwijnen als je afvalt. Maar je kunt smeren met bijvoorbeeld bio oil. Dat helpt érg goed tegen littekens, dus ook tegen striae!

Integendeel! Als je overgewicht hebt en je gaat flink afvallen, dan ontstaat striae juist, op de plekken waar je het meest bent afgevallen. Zoals bv bovenbenen en buik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100