Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom mag ik mijn vinger niet strekken? - gebroken

Mijn vinger is gister gebroken, en er zit sinds vandaag gips op. ( soort van, het is meer een spalk) het is m'n linkerwijsvinger en hij staat een beetje gebogen. De gipsmeester zei dat ik m'n vinger niet mocht strekken. Weet iemand waarom?
Ik heb een breuk net boven m'n knokkel, een soort van scheurtje.
Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien omdat je het dan ontwricht?

Ik weet natuurlijk niet of het bij jou ook zo is, maar ik heb dit ook gehad en ik mocht mijn vinger niet veel bewegen, omdat ik het scheurtje dan erger zou maken. Ik had een spalkje en als ik het verband eronder moest verversen moest mijn vinger zo stil mogelijk blijven liggen.

Bij een breuk is er een scheurtje ( een breuk) in het bot opgetreden door bijvoorbeeld een val. Door de artsen kan dit weer recht worden gezet en wordt het gegipst in de goede positie ( in jou geval gespalkt). Als je je vinger beweegt kan het breukvlak weer verschuiven en moet het herstelproces weer opnieuw beginnen.

De natuurlijke stand van een vinger is een beetje krom . Als men de vinger helemaal recht zou zetten . Dan kun je last krijgen met de spieren .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100