Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben paar dagen geleden naar de dokter geweest, bleek dat ik een bloedvergiftiging heb (had). Het gaat nu weer goed, maar is (was) het besmettelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, Een patiënt met bloedvergiftiging is in principe niet besmettelijk. In het zeldzame geval dat de patiënt wel besmettelijk is wordt je hiervan door de arts of verpleegkundige op de hoogte gebracht.

Bronnen:
http://www.slotervaartziekenhuis.nl/Linked...

Bloedvergiftiging, sepsis, is een levensbedreigende, soms dodelijke verlopende ontstekingsreactie als reactie op een infectie. sepsis wordt meestal op de intensive care afdeling van een ziekenhuis behandeld. Bedoelde je dat? Heel veel infectieziekten worden veroorzaakt door bacteriën die we dagelijks met ons meedragen, bijvoorbeeld stafylococcen en streptococcen. Als die je lichaam binnendringen, bijvoorbeeld door een wond, kun je ziek worden, al dan niet met complicaties. Hoewel je natuurlijk altijd hygiënisch moet handelen bij wonden en infecties zijn aandoeningen als sepsis en wondroos niet bijzonder besmettelijk voor anderen. Ik neem aan dat je voor jezelf een antibioticakuur hebt gehad?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100