Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Allergische reactie op bladluizen mogelijk? ik zat onder een boom waar best veel bladluizen uit viele. Nu heb ik op mn handen donkerrode vlekken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk het niet. Bladluizen scheiden honingdauw af een zoete stroperige nectar. Dit bevat vooral suikers. Je zou dan een honingdauw allergie hebben (bestaat dat wel?) of niet tegen de sappen kunnen van de planten van die boom. Je kunt dat testen door wat blaadjes in je handen fijn te wrijven. Als je huid rood wordt weet je dat je niet tegen die plantsappen kunt.

Mensen zijn allergisch voor de gekste dingen dus in theorie is het mogelijk. Ik denk echter dat er toch iets van die boom ook naar beneden viel want bladluizen laten zich in de regel niet "zomaar" naar beneden vallen. Ik denk dat er bijv bloemdelen/blaadjes naar beneden vallen waardoor zij ook vielen en dan is de kans groot dat je reactie op die bloemen of bijv het stuifmeel was. En weet je HEEL zeker dat het bladluizen waren, wij hebben hier wel eens last van kleine rupsen (processierups) die in slierten uit de bomen vallen en daarvan is bekend dat het heftige reacties op de huid geeft, maar die zijn wel groter dan bladluizen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100