Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn linker oor zit "dicht"

Niet afgelopen weekend maar vorig weekend "klapte" mijn oor dicht door de verkoudheid denk ik.. Ik wordt er een beetje moe van nu, aan 1 oor hoor ik dus alles heel dof lijkt het wel. Wat kan ik doen zodat ie weer open "klapt"? Neusspray in me neus heb ik al geprobeerd, daar wil het namelijk ook nog wel eens mee lukken heb ik gelezen.. Bij mij dus niet.. Iemand nog tips?? Wordt er namelijk gek van!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet gapen

Misschien is uw oor wel verstopt, door een prop oorsmeer. Uit laten spuiten door de huisarts is dan de oplossing.

Verkoudheid kan zeker een oorzaak zijn maar ook een allergie kun je niet uitsluiten. Het is waarschijnlijk een verstopte buis van Eustachius. Als het de komende paar dagen niet beter wordt zou je de huisarts eens kunnen laten kijken.

Een druppeltje slaolie erin laten lopen.

sowieso wat zoete olie (slaolie) er in laten lopen als je toch naar de huisarts moet is dit een voordeel bij het uitspuiten van eventueel oorsmeer (verzacht het smeer)

Laten uitspuiten door de huisarts en als je het zelf wilt doen, met olijfolie!!

Gapen en slikken

Niks ingooien!!!! Ik snap niet dat mensen gezondheidsvragen hier gaan stellen. Daar heb je een huisarts voor! Bel daar eerst mee voordat je iets doet

Bij de drogist verkopen ze oliedruppels, die kunnen helpen als je oor verstopt is met oorsmeer wat er niet uit wil. Dit is wat dunner dan slaolie en volgens mij help 't ook wat beter, maar dat kan mijn verbeelding zijn. Het is wel duur(der) Ze hebben dit van verschillende merken; ikzelf heb alleen "Earex" gebruikt en dat hielp wel. Als olie niet helpt, kun je het beste even naar de huisarts gaan; daar kunnen ze je oor uitspuiten. Dit is klinkt misschien eng; maar het valt wel mee. Er wordt dan onder druk steeds een beetje warm water in je oor gespoten met een apparaatje, waardoor je vastzittende oorsmeer losgespoten wordt.

Aangezien je alleen maar doffe geluiden hoort, staat je trommelvlies bol. De meesten zeggen wel ga gapen of slikken, zodat de buis van eustagius open gaat, maar volgens mij helpt dit niet meer bij jou(normaal wel hoor, maar omdat je er al een meer dan een week last er van hebt.), dus zal ik toch eens contact opnemen met je huisarts. Veel sterkte.

Neus dichtknijpen, mond dicht en heel hard door je neus uitblazen (terwijl je de neus nog steeds dichthoud). Dan gaan je oren meestal weer open.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100