Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe ontstaat kramp?

Bijv. in je voet, dan voel je je voet soort van verkrommen en het doet pijn..

Weet jij het antwoord?

/2500

je hebt dan je spieren te lang achter elkaar belast

Spierkramp is het onwillekeurig plotseling pijnlijk samentrekken van de vezels van spieren. Normaal gesproken is een deel van de vezels van een spier in rust, terwijl een ander deel zich samentrekt, en wordt het rusten en actief zijn van spiervezels afgewisseld. Kramp kan verschillende oorzaken hebben, zoals zware belasting van de spieren tijdens sporten, een verkeerde zithouding, een tekort aan magnesium, calcium, zout of glucose, dehydratie, te sterke afkoeling van de spieren (bijv. bij zwemmers), ziekte of vergiftiging. Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt de kramp "opheffen" door je voet in tegengestelde richting te trekken. Dan trek je de kramp er als het ware weer uit.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Spierkramp

Je spieren verzuren. Na het sporten goed uitlopen en veel water drinken. Plus heb je kramp tijdens t slapen, leg een zeepje in je bed. Klinkt erg vreemd maar helpt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100