Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ons klaslokaal is vergeven van de schimmels en er wordt niets aan gedaan, wat kunnen de gevolgen zijn voor de kleuters en de leerkrachten?

verschillende kleuters hebben rode bubbeltjes in aangezicht en een kleuter over het hele lichaam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is uiteraard een erg ongezond situatie! Hier moet DIRECT wat aan gedaan worden. Als de directie dat niet doet dan moet je bij de GGD aankloppen en deze toestand aankaarten. Het gaat nl. wel om de gezondheid van mensen! En anders naar de gemeente. Toegevoegd na 4 minuten: De leerkrachten en kinderen ademen de schimmelsporen in en dit kan tot luchtwegklachten en inderdaad huidklachten leiden. Toegevoegd na 5 minuten: "Schimmel in huis kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Sommige schimmels kunnen immers problemen veroorzaken zoals irritaties, verergering van astma, allergische reacties (huidontsteking, neusverkoudheid, chronische bronchitis) en overgevoeligheid. Hoofdpijn, vermoeidheid en geheugenverlies kunnen eveneens voorkomen. Zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen, evenals personen met gezondheidsproblemen aan de luchtwegen of een verzwakt immuunsysteem lopen nog meer risico als zij aan deze schimmels worden blootgesteld." Alle reden dus om DIRECT aan de bel te trekken!

Bronnen:
http://www.test-aankoop.be/milieu-en-gezon...

Door slechte ventilatie op scholen kun je schimmel krijgen. Gevolgen voor de kinderen kunnen zijn. Ademhalingsstoornissen. Eczeem Allerlei luchtweginfecties Hoofdpijn Concentratie stoornissen. En zo kan ik nog wel even door gaan. Maak er werk van, kaart het aan bij de GGD en/of gemeente, want dit kan echt niet!

blijkbaar kun je hiermee ook naar de arbo zie stukje uit de link die ik ook toevoeg De ARBO-dienst ARBO staat voor Arbeidsomstandigheden Wet. Als u een klacht heeft over de huisvesting van uw school kunt ook een klacht indienen bij de ARBO-dienst in uw gemeente. Uw klacht zal altijd in behandeling worden genomen. Klachten voor de Arbo kunnen gaan over bijvoorbeeld: slecht onderhouden gebouw met schimmels of lekkages, verkeerd meubilair, onveiligheid, brandgevaarlijkheid enz.

Bronnen:
http://www.onderwijsklachten.nl/index.php?...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100