Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het roken van een pijp en sigaren minder kwaad dan het roken van een sigaret of shag?

Er zijn mensen die moeilijk een sigaret laten staan. Is een pijp of een sigaar dan een redelijk alternatief?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

voor de roker zelf is een sigaar of pijp minder schadelijk mits deze over de longen word gerookt en de lucht geïnhaleerd word. voor de omgeving maakt het geen verschil of ze nu meeroken van een pijp, sigaret of sigaar (afgezien van de geur!)

een geur van sigaar of pijp ruikt wel lekkerder maar het net zo ongezond doordat ze ook nicotine en teer bevatten

De vergelijking is niet juist, in die zin dat men er van uitgaat dat sigaar- en pijprook niet wordt geïnhaleerd. Sterker nog als je van sigaretten inhaleren overstapt op sigaren inhaleren, ben je nog verder van huis. Nicotinepleisters etc zijn dan een beter alternatief.

Nee roken in de plaats van roken is geen alternatief. Stoppen dat is het enige juiste alternatief. Kan je het niet dan kan je het niet. Waarom kan je het niet? Er zijn je al duizenden voor gegaan dus je kan het gewoon wel. Doen doen doen, een groter kado kan je jezelf niet geven. Succes voor allen die het nu gaan proberen.

Sigaretten, pijp en sigaren roken verhoogt het risico op kanker in de mondstreek. Meer dan 90 procent van de patiënten waarbij mondkanker of keelkanker is vastgesteld gebruiken tabak om te roken of te kauwen (pruimen). Het risico is evenredig aan het aantal sigaretten dat men rookt. Mensen die sigaretten, pijp of sigaren roken lopen allemaal evenveel risico op mond of keelkanker. Overmatig gebruik van alcohol samen met roken verhoogt de kans op het ontwikkelen van kanker.

Bronnen:
http://stoppen-met-roken.infoblogs.nl/roke...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100