Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

knobbeltje in de nek, wat kan dat zijn??

Mijn zoon van 9 heeft een knobbel(tje)in de nek van ongeveer 2 cm, tussen kaak en hals (onderkant hoofd dus), zijn dit verkoudheidskwaaltjes of moet ik ergens anders aan denken??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een opgezette klier is dat. daar hoef je je geen zorgen om te maken... Toegevoegd na 4 minuten: je ziet het vaak bij verkoudheid en of keelontsteking dat de klieren opzwellen, de klieren komen op om de ontsteking op te ruimen... een heel normaal verschijnsel... zitten de klieren er nog over een week, ga dan even naar de huisarts, en laat er even naar kijken, maar vooralsnog is het een onschuldig iets...

Is waarschijnlijk een lymfekliertje, maar als je t niet vertrouwd even naar de huisarts, want het zou ook een abces of hematoom kunnen zijn.

Het kan een opgezette klier zijn, maar ook een fibroom of een atheroomcyste. Heeft hij er pijn aan? Is hij verder goed gezond? Zolang het niet rood, warm, dik en pijnlijk wordt, even afwachten, wie weet verdwijnt het vanzelf wel. Zo niet, als je je zorgen, maakt, even naar de huisarts gaan.

Aangezien je het over verkoudheidsklachten hebt, vermoed ik ook een opgezette lymfeklier, druk bezig alle virussen op te ruimen. Zie hier voor een plaatje waar lymfeklieren in de hals zitten: http://www.skillslab.ugent.be/images/imagesLeerpaden/neuskeeloorcursus/lymfeklieren%20hals.jpg Een lymfeklier kan zelf ook ontsteken, dat ziet er zo uit: http://ruben.roelinda.nl/images/dreumestijd/20080706_lymfeklieren_ontstoken.JPG Gaat het niet over, word je kind zieker, of wordt de bult groter: neem contact op met je huisarts.

Het is waarschijnlijk dat als je zoon erg verkouden is, dat dit een opgezwollen lymfenklier is. Op de plek die je beschrijft zitten er twee, een aan de linkerkant en een aan de rechterkant. Als je veel wittebloedcellen aan moet maken omdat er een virus of ander bacterien zijn, zwelt die op omdat die er veel meer van moet maken dan normaal. Dit komt heel vaak voor en is normaal. Als lymfenklieren opgezwollen zijn is dat een teken dat iemand aan het vechten is tegen ziekte. Je kan er niets aan doen, maar ik zou uw zoon aanraden om een sjaal te dragen en rustig aan te doen. Verder is niks aan de hand.

een "vetbolletje, opgehoopt en verstopping van een talgklier

Dit kan met een verkoudheid hebben te maken mijn zoontje heeft deze ook en het kan ook erg lang blijven zitten het kan soms ook gevoelig zijn.Het kan natuurlijk ook een klier zijn die is opgezet of een vetbobbeltje.Als je het niet vertrouwt ga dan even bij je huisarts langs.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100