Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bij welke snelheid ontstaat een blauwe plek en is hier ook een wiskundige formule voor om dit te berekenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het ontstaan van blauwe plekken heeft te maken met de weefsel onder je huid. bij de ene persoon is die sneller beschadigt dan bij een ander ook de kwetsbaarheid van de bloedvatten heeft te maken met blauwe plekken krijgen Toegevoegd na 4 minuten: de snelheid heeft niks te maken met een blauwe plek omdat blauwe plekken ook spontaan kunnen ontstaan

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/medisch/folder/...

Daar is geen snelheid voor op te geven, de een heeft sneller een blauwe plek dan de ander.

Nee. Hier is geen wiskundige formule voor omdat er gfeen zinnig antwoord op te geven is. Buiten de snelheid is ok de massa van belang: Een vlieg kan nog zo snel tegen je aan vliegen ,eeen blauwe plek krijg je niet. Tevens zijn er enorme verschillen tussen mensen. Een blauwe plek is een locale bloeduitstorting als gevolg van gebarsten bloedvaatjes. En de sterkte is bij iedereen anders.

Dat hangt echt af van de persoon. De een krijgt het al van alleen vastpakken en de ander pas als het keihard tegen iets oploopt.

Nee, de een heeft sneller een blauwe plek dan de ander, en dat verschilt ook weer per plek op het lichaam./ Licht eraan hoe dicht de vaatjes bij de huid ziiten.

Daar is geen peil op te trekken, de een geeft al zuigzoenen na een paar minuten en de ander doet daar dagen over.

Hoezo snelheid? Ik heb zelden een blauwe plek. Als mijn man geprikt wordt in een ader, heeeeeel zachtjes en heeeeeel langzaam, dan krijgt ie toch altijd een blauwe plek. Dat heeft met snelheid helemaal niets te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100