Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Verschil in schoenmaat. Wie geeft mij goede tips om dit ongemak te verhelpen?

Mijn linkervoet is maat 41, rechter 39 1/2. Koop dus schoenen maat 41, slip daardoor met rechts altijd in een te grote schoen, krijg steeds meer last van mijn voeten en van vermoeid lopen, hamertenen van klauwen enz. Wie kan mij helpen? Waar kan ik daarvoor naar toe? Hoor graag een oplossing of tips!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je het beste in de schoenenwinkel kan vragen. Misschien is het handig om voorin je rechterschoen iets van watten te doen om die ruimte op te vullen.

Als je een aanvullend pakket hebt bij je ziektekostenverzekering, zou je eens naar een Podoloog kunnen gaan. Deze zijn gespecialiseerd in voetproblematiek en kunnen je adviseren of hulpmiddelen voorschrijven.

Je kunt je door je huisarts laten doorverwijzen naar een podoloog. (zie ook antwoord hierboven). Een podoloog maakt schoenen op maat maar kan misschien voor jou ook een hulpstuk maken voor je voet dat je bijvoorbeeld in je schoen kunt dragen zodat je toch gevoelsmatig met je tenen aan de neus van je schoen reikt.

Een eenvoudiger oplossing is misschien het plaatsen van een zooltje in je rechterschoen.

Kijk eens of ee dun inlegzooltje helpt. De voet komt iets hoger in de schoen en zit daardoor iets vaster tegen het leer aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100