Waarom valt een sigaret niet onder drugs?

het is namelijk verslavend en als je verslaafd bent en je mag er na enkele uren eindelijk 1 roken dan voel je je weer lekker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sigaretten vallen wel onder drugs, teminste de stoffen die het bevat. Drugs is een verzamelnaam voor geneesmiddelen en genotsmiddelen die een meer of minder drogerende werking hebben, en die tot verslaving kunnen leiden. De nicotine in een sigaret is een van de voornaamste oorzaken van de verslavende maar ook verdovende werking van roken. Door de door nicotine optredende verdoving voelt men de tevens in de tabak aanwezige teer in de long niet, totdat nicotine is uitgewerkt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Drug
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nicotine

Een drug is een verdovend middel, een sigaret niet.

Tot dusverre is nooit aangetoond dat het roken van sigaretten leidt tot hinderlijke gedragsveranderingen, tot langere reactietijden en/of een vertroebelde waarneming. Dat alles is wel aangetoond bij het gebruik van soft- en harddrugs.

dat doet het eigenlijk wel, alle tabak is een drug

Is gv dan ook een drug?Blijkbaar zijn er ook gv-verslaafden.Als je alles waaraan men verslaafd aan kan raken drug wilt noemen,dan noem ademen ook maar een drug.Dit is ook een noodzakelijk iets waar men niet zonder kan,net zoals sommige ook niet zonder hun sigaret kunnen.

tabak is ook een drug. evenzo alcohol. beide middelen worden van staatswege gedoogd,om zodoende het volk dat te geven waar het volk om vraagt en waardoor het volk zich neerlegt bij minder prettige zaken die nou eenmaal bij de maatschappij horen. alcohol en nicotine behoren bij "brood en spelen".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100