Ik slik doxycycline aurobindo disper tegen acne, mag ik dan alcohol?

Ik heb de volledige bijsluiter doorgelezen maar kan daarin niks vinden over het gebruik van alcohol, mag je dan wel of niet alcohol drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

De werking van dit antibioticum wordt sterk verminderd onder invloed van alcohol, en je hebt de kans op een veel langere geneesperiode voor de infectie.

Bronnen:
https://www.antibioticainfo.nl/antibiotica...

Het is afhankelijk van het soort antibiotica dat je slikt of je wel of niet een glaasje kunt drinken. In alle gevallen geldt dat zowel het antibioticum als de alcohol door de lever worden afgebroken. Dit belast de lever extra. Doxycycline is een antibioticum uit de tetracycline groep. Bij deze antibiotica kun je gerust een glaasje alcohol drinken. Bij sommige antibiotica levert de combinatie met alcohol inderdaad problemen op. Bij antibiotica die niet gecombineerd kan worden met alchohol vind je of een waarschuwing in de bijsluiter of een vermelding op het etiket. Bij andere antibiotica mag je alcohol drinken als je het bij een enkel glaasje houdt. Kortom, bij Doxycycline mag je gerust een glaasje drinken. Bronnen volgen: https://www.apotheek.nl/medicijnen/tetracycline-om-in-te-nemen?product=tetracycline https://www.apotheek.nl/producten/doxycycline Kan ik met dit medicijn autorijden, alcohol drinken en alles eten of drinken? Even aanklikken.

Toegevoegd op 13 juni 2019 21:34: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100