Hoelang kan je wiet en tabak bewaren?

Ik ben sinds kort weer begonnen met af en toe blowen. Alleen niet zo vaak dat ik steeds weer veel gebruik; ik wil de wiet en tabak uit sigaretten dus graag bewaren. Maar hoelang kan ik dit bewaren? en hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Blikken shag blijven koel bewaard heel wat jaren goed. Eenmaal geopend, kan je het wel weer dichtplakken, maar dreigt uitdroging toch. Hiervoor bestaan tabakssteentjes (bron), wij gebruikten een aardappelschilletje, maar vergeet je dit, kan het gaan schimmelen. Wiet bewaren kan wel, ook luchtdicht plastic zaktjes/met rits, maar lange tijd is geen goed idee. Het gaat erg achteruit in kwaliteit, beter nieuw kopen naar behoefte. Toegevoegd na 5 minuten: Tabak uit sigaretten is erg droog, wordt dan nog droger. Zou ik zeker niet lang bewaren, niet langer dan een paar weken, maanden misschien. Shag kan langer, jarenlang. (Tabak zou zelfs in de vriezer bewaard worden!) Wiet kan wel een paar maanden, maar niet langer hoor..

Bronnen:
http://preppers.nl/forum/threads/535-Hoe-l...
https://www.grasscompany.com/nl/rokers-ben...

Hoi, als ex-kweker kan ik je wel vertellen dat je wiet in de vriezer kan bewaren.. Echter denk ik niet dat dit ook geschikt is voor tabak... Mischien het handigst om gewoon een blik tabak te kopen en deze weer goed af tte sluiten en inderdaad, mocht het toch al wat droger zijn geworden, een schilletje van een aardappel, of een korstje brood erbij.. (maar idd. niet vergeten!) Veel succes!

Bronnen:
https://www.elephantos.com/nl/blog/kan-mar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100