Neemt je roken je eetlust weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij sommige mensen misschien wel, maar bij mij helemaal niet.

Ja, je moet echter wel veel roken. Als je maar 3 sigaretten per dag rookt, heb je nog wel honger, maar als je een pakje per dag rookt krijg je een stuk minder trek aan eten. Als je een sigaretje rookt voor een maaltijd, eet je die maaltijd maar halfjes op, ook heb je de hele dag minder neiging om te gaan snaaien. Wellicht zijn er uitzonderingen, maar alle rokers die ik ken hebben minder honger. Het neemt je eetlust natuurlijk niet helemaal weg, als jij de hele dag niets eet, dan heb je 's avonds wel veel honger. Toegevoegd na 25 minuten: Ik heb nog een bron toegevoegd. Hierin staat een duidelijk schema. Nicotine verhoogt onder andere de neurotransmitters: - Dopamine - Serotonine Verhoogde afgifte van deze neurotransmitters vermindert de eetlust. En nee, dus niet helemaal, het is slechts een vermindering. Dit is wetenschappelijk onderzocht. Toen ik stopte met roken kreeg ik veel meer eetlust. Toegevoegd na 56 minuten: Ook de neurotransmitter noradrenaline waar nicotine op inwerkt vermindert de eetlust. Zie schema in de bron van hartenziel.

Bronnen:
http://www.google.nl/#sclient=psy-ab&hl=nl...
http://www.hartenziel.nl/artikel/nicotine_...

Roken vermindert de eetlust en versnelt het gevoel van verzadiging. De nicotine uit de tabak werkt in op een groep neuronen in het brein zodat de eetlust wordt onderdrukt. (In dat deel van de hersenen waar voor het lichaam gesignaleerd wordt dat het moet eten of genoeg gegeten heeft.) Nicotine beïnvloed echter ook het hormonale evenwicht, waardoor de verdeling van vetten in de buikstreek verandert. Op langere termijn kan roken je dus wel dikker maken. Toegevoegd na 1 minuut: =beïnvloedt

Als aanvulling op bovenstaande; roken verminderd ook je smaakvermogen wat weer leidt tot minder genieten en minder eten.

Roken werkt het enzym 'monoamine oxidase' tegen, dat verantwoordelijk is voor de afbraak van neurotransmitters zoals dopamine. Dopamine is een pretstofje dat ook wordt aangemaakt als je eet en wanneer je rent. Wanneer je weinig dopamine in je bloed hebt, snak je naar een lekkere snack. Door roken komt er echter een overschot aan dopamine in je bloed (het wordt immers niet genoeg afgebroken), en zul je dus niet zoveel trek hebben. Het klopt dus wel degelijk! Daarentegen: Des te langer je rookt, des te minder het effect, aangezien je lichaam went aan de hoge concentraties dopamine. Dopamine is ook een van de redenen waarom roken zo verslavend is: het geeft een plezierig gevoel. Maar als je wilt afvallen kun je beter gaan hardlopen: Je verbrand calorieën én je maakt dopamine aan, en bovendien krijg je geen schadelijke stoffen binnen (in principe). Toegevoegd na 10 minuten: Dit verklaart misschien ook waarom Natha2011 er niets (meer) van merkt.

Bronnen:
http://wetenschap.infonu.nl/anatomie/42763...
http://www.afvallen.be/2008/01/10/roken-ho...

Echt wel, het is zelfs bekend dat kinderen in landen waar honger heerst van ellende aan het roken gaan, zodat ze minder last van de honger hebben.

Om daar verder op door te gaan. Als iemand in mijn omgeving rookt heb ik ook minder honger en/of trek. Daar heeft het dus ook effect op. Hail de nieuwe regeling in restaurants. Meer vanwege de lucht denk ik. Zelf roken heeft dat effect misschien ook wel. Mijn broertje eet een stuk minder sinds hij rookt en is zelfs afgevallen.

Met roken kun je hongergevoel wel iets onderdrukken maar roken onderdrukt nog veel meer het reuk- dus smaakvermogen. Dat zorgt er nog niet voor dat je aanmerkelijk minder gaat eten. Integendeel, verstokte rokers zijn tegenwoordig gemiddeld zwaarder dan niet-rokers. Dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat er, in tegenstelling tot vroeger, meer gerookt wordt door de lagere inkomensgroepen, die er ook in andere opzichten minder gezonde leefgewoontes op nahouden, nog steeds gemiddeld.

Neemt inderdaad je eetlust weg. Kijk maar naar mensen die stoppen met roken, worden bijna allemaal dikker,niet roken is meer eten. Als je stopt ga je meer snaaien.

Als je veel rookt dan gebeurt het wel. Het kan ook zijn dat je longkanker kunt krijgen en daardoor een slechte eetlust hebt. Ik doe zelf mijn spreekbeurt over longkanker.

Bronnen:
zieke, longkanker, roken, ongezond

Ja, dat kan zeker je eetlust wegnemen, ook je gezondheid overigens dat wil ik ook graag even benadrukken.

Ja, bij de mensen die ik ken vermindert het wel de eetlust en wat ook heel jammer is...zij eten veel minder fruit want dat smaakt hun niet zo lekker meer, terwijl de mensen die roken juist veel meer fruit zouden moeten eten om gezond te blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100