Is een tandartsverzekering verplicht?

Ik heb zitten rekenen en de kosten haal ik er nooit uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee zeker niet verplicht. Een tandartsverzekering moet je ook apart afsluiten naast je basisverzekering. De keuze is vrij, net als de aanvullende pakketten.

Die is niet verplicht nee. De meesten kiezen voor de basisverzekering voor de tandarts, maar je kunt er ook voor kiezen deze niet te nemen. Mijn broer heeft 'm ook niet, omdat hij gewoonweg niet vaker dan 2x per jaar een controle heeft van 28 euro per keer... dus niet echt voordeliger dan een verzekering. Gewoon weglaten kan dus prima.

Nee is niet verplicht. Je kunt hem van je polis halen per 1 januari 2011

Nee het is niet verplicht.Maar wel handig als je een slecht gebit hebt.

Nee het is zeker niet verplicht. Er standaard een aantal handelingen van de tandarts in je bassis paket. Je kunt deze zelf aanvullen. Overigens is het bij verschillende maatschappijen mogelijk om verschillende pakketten af te sluiten bijvoorbeeld tandarts + je kan het zo hoog uitbreiden als je zelf wilt. Ik zou zeggen kijk het na en kijk welke het beste bij je past. Op je zorgverzekeraars site kun je hier alle informatie over vinden.

Ik heb er ook voor gekozen om me niet voor tandartskosten te verzekeren. Was laatst wel 100 euro kwijt maar dat samen met 2 maal 28 voor controle is veel goedkoper dan al die jaren premie betalen. Dus echt de moeite waard om eens uit te rekenen, je hoeft trouwens ook niet 2 maal per jaar voor controle, dat is ook je eigen keus.

Net als Nelly heb ik ook geen tandarts verzekering, mijn tandarts haalt af en toe wat tandsteen weg en dat is het dan. Die rekening betaal ikzelf en dat is vele malen goedkoper dan een verzekering die niet verplicht is.

Goed dat je hebt zitten rekenen. Veruit de meeste mensen zijn meer kwijt aan de verzekering, dan ze ooit kwijt zouden zijn aan tandartskosten. Of een tandartsverzekering verplicht is, hangt er een beetje vanaf wat je onder "verplicht" verstaat. Sommige werkgevers hebben een contract met een ziektekostenverzekeraar, waardoor hun personeel daar korting krijgt op de premie. In sommige gevallen kun je zo'n collectieve verzekering alleen nemen, als je er ook allerlei extra's bij neemt. In zo'n geval kan het zijn dat de keuze voor de collectieve verzekering via je werkgever, automatisch betekent dat je ook een tandartsverzekering afsluit. Dat zou je als "verplichting" kunnen zien. Wettelijk is het echter niet verplicht. In mijn geval heeft dit ertoe geleid, dat ik *geen* gebruik maak van de collectieve verzekering via mijn werkgever. De basisverzekering is dan weliswaar goedkoper, maar ik zit dan automatisch vast aan allerlei extra's die ik helemaal niet wil hebben. Voor mij is het goedkoper elders, dus gewoon als individuele particulier, een ziektekostenverzekering af te sluiten. Die is weliswaar een tikje duurder dan bij de werkgever, maar doordat ik dan al die extra's buiten de verzekering kan laten, ben ik toch goedkoper uit. Vandaar dat ik zeg: reken het altijd zelf na! Nooit ervan uitgaan dat een "standaard aanbod" wel goed zal zijn - dat is het lang niet altijd.

Nee het is niet verplicht. Echter moet je nadenken of je het verstandig vind of niet. Een neef van mij vond het ook niet nodig, totdat hij met de motor een ongeluk kreeg en daarna vele duizenden euro's zelf moest betalen voor een goed herstel (kaak verbrijzeld) Als je ooit een ongeluk krijgt bijvoorbeeld en je kaak breekt ofzo, dan zal ook dan niet alles vergoed worden als je geen tandartsverzekering hebt. Het gaat er dus niet altijd helemaal om of je het NU nodig hebt, maar of je je wilt verzekeren tegen onvoorziene omstandigheden zoals een ongeluk. Ikzelf heb eigenlijk nooit wat, maar ben ook verzekerd. Niet voor nu, maar voor wat ik misschien niet zie aankomen.

Tandartsen vallen onder de ziekteverzekering en die is automatisch gekoppeld aan de Sociale Zekerheid (voor loontrekkers en steuntrekkers ) zelfstandigen moeten zich verplicht laten verzekeren. Voor minderjarigen zijn de meeste behandelingen gratis of bijna gratis. Voor 50-plussers zijn er tegemoetkomingen voor bijv. protheses. Er is wel een facultatieve verzekering mogelijk (afhankelijk van de leeftijd) , die voor een kleine meerprijs alle zorgen tot ongeveer 1200 euro volledig dekt. Behalve hat REM-geld (Bel) Toegevoegd na 6 minuten: Voor sommige volledige terugbetalingen moet je (geloof ik) kunnen bewijzen dat je minstens 1 keer per jaar Uw tanden laat nazien.

Een verzekering sluit je af voor de kosten van behandelingen die je niet kan betalen. Tandsteen verwijderen, controle en een enkel gaatje boren kan je wel betalen. Maar als je eens een keer tegen een vuist aanloopt of als je eens letterlijk "op je bek gaat" dan praten we over andere bedragen. heb je dat ook meegewogen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100