Narcose tandarts. Moet er iemand mee?

Hoi. Nou gezien mijn angst gast de kaakchirurg mij onder narcose behandelen. Hij haalt mijn onderste verstandskiezen weg.
Kan ik daarna zelf naar huis rijden en hoe lang na de ingreep mag ik weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het hebt over een volledige narcose, dan zul je toch ook wel te horen hebben gekregen hoe lang vantevoren je nuchter moet zijn? Na de operatie ga je naar de uitslaapkamer of verkoeverkamer. Dat is een aparte ruimte vlakbij de operatiekamer. Gespecialiseerde verpleegkundigen zien erop toe dat je rustig bijkomt van de operatie. Dan ga je terug naar de afdeling. Je mag je weg als die narcose voldoende is uitgewerkt. En dat is per persoon verschillend. Misschien hangt het ook van het ziekenhuis af, of ze tijd genoeg hebben om je in de gaten te houden. Als je nog dezelfde dag naar huis mag, zorg er dan voor dat je door een volwassene begeleid wordt en dat je niet alleen thuis bent. Regel vervoer per taxi of eigen auto, maar rijd zelf niet!

Bronnen:
http://www.anesthesiologie.nl/p_voorlichting

Als je onder narcose bent geweest mag je in elk geval die dag niet meer zelf rijden. Maar normaal gesproken krijg je die informatie van het ziekenhuis, gelijk met de afspraak.

Als je al een gesprek hebt gehad met de anesthesist, of dat je dat van het ziekenhuis niet hoeft, kortom, als je niet over deze informatie beschikt zou ik naar en ander ziekenhuis gaan. Dan zit het namelijk bij jouw ziekenhuis niet goed. Voor narcose moeten ze namelijk o.m. eerst een hartfilmpje maken Toegevoegd na 37 seconden: En nee, je mag beslist niet zelf rijden. Je bent dan onverzekerd.

Het is aan te raden om iemand mee te nemen die jouw auto terug rijdt! Bij mij zijn ooit 4 verstandskiezen weggesneden door een kaakchirurg, wel in 2 etappes! Tijdens de behandeling/operatie ben je bij bewustzijn, maar de narcose/verdoving zorgt ervoor dat het allemaal pijnloos verloopt! Je hoort alleen wat geknars en gekraak + je voelt het duwen van de kaakchirurg! Daarna ben je niet helemaal fit, en ik vind persoonlijk:niet fit, niet rijden! Vergeet de pijnstillers niet want als de verdoving uitgewerkt is dan heb je er wel schik van! Dus mijn antwoord: Neem iemand mee die jou en je auto naar huis kan rijden!

nee, na een narcose mag je zelf niet rijden, dat is dus ook niet op de fiets... Iemand meenemen dus... Vaak ben je trouwens ook niet in staat om te rijden of fietsen, al zou je het willen aangezien je vaak redelijk snel weer naar huis mag en de narcose nog niet uit je lijf is en je daardoor nog wat duizelig en gedeorienteerd bent...

Wat mag en wat niet mag, of wat de adviezen zijn, doet er toch niet zo veel toe ? Vraag een partner / ouder / vriend(in) om je hierbij wat te ondersteunen. Laat je lekker vervoeren en vervolgens vertroetelen. Het is vervelend genoeg als je dit moet meemaken. Je mag ook best gewoon een keer "zielig" zijn hoor. Een andere keer ben jij weer aan de beurt om een maatje te helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100