Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom werkt mijn medicijn niet tegen kiespijn?

Sinds gistermiddag heb ik last van kiespijn. Het doet ontzettend veel pijn, maar ik kan pas aanstaande maandag terecht bij mijn tandarts. Nu gebruik ik medicijnen om de pijn te verlichten. Tot mijn grote verbazing lijkt de combinatie van paracetamol en ibuprofen helemaal niets te helpen. En ik gebruik ze zelden, al helemaal niet in combinatie. Het blijft veel pijn doen. Hoe kan dit?

3 jaar geleden
in: Gebit
1.6K
Griffin
3 jaar geleden
Adrenaline door de pijn kan de werking van de pijnstillers aanzienlijk verminderen. En 'onze' vrij zonder recept verkrijgbare pijnstillers zijn door onze Calvijnse inborst niet de meest stevige pijnstillers te noemen in de wereld. Je zou eens kunnen kijken voor Tylenol
https://www.geneesmiddeleninformatiebank.nl/nl/rvg10032
AnnBoo8146
3 jaar geleden
Je kunt het beste even contact opnemen met je tandarts. Hij/zij kan je adviseren wat je het beste kunt slikken. Ook als de combinatie, die je nu al slikt en dus niet werkt, op advies van de tandarts is, kan je toch het beste daar contact mee opnemen. Zelf (verder) experimenteren met verschillende pijnstillers is niet verstandig.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Het is enorm belangrijk is om een pijnstiller op het juiste moment in te nemen. Dit is op het moment dat je nog niet zo heel veel pijn hebt en dus ruim vóór het moment dat je het écht niet meer uithoudt en eigenlijk per direct verlichting nodig hebt.
De pijnstiller is dan niet meer in staat om de pijn succesvol te lijf te gaan omdat je al een “pijnpiek” hebt bereikt.
Kortom: gebruik een pijnstiller om een pijnpiek te voorkomen en niet om een pijnpiek te bestrijden.
Veel sterkte!
Hier staan wat huismiddeltjes tegen kiespijn:
https://www.spoedtandarts.org/tand-en-kiespijn/
https://dental365.nl/23-huismiddeltjes-tegen-tand-en-kiespijn/
https://omaweetraad.nl/gezondheid/kiespijn
(Lees meer...)
Toegevoegd op 27 november 2020 11:52: tekst
SimonV
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding